Регистрация

Агнешко по кипърски

Агнешко по кипърски
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2269

На острова на Афродита това ястие се нарича Клефтико.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 агнешки бут
  • 1 голяма глава червен лук, нарязана на четвъртинки
  • 10 скилидки чесън, пресован
  • 3 домата, нарязани на четвъртинки
  • 3 средно големи картофи, обелени и нарязани на четвъртинки
  • 1 голям морков
  • сирене, нарязано на кубчета
  • 1 с. л. риган (пресен или сушен)
  • 1 с. л. мента (прясна или сушена)
  • ½ пакетче агнешки бульон
  • зехтин
  • сол и черен пипер на вкус (внимавайте, тъй като бялото сирене е солено, затова вероятно няма да се наложи да добавяте допълнително сол)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 250 С.

2. Вземете голям глинен гювеч с капак и смесете в него всички продукти, докато месото се овкуси равномерно. Можете да използвате какъвто и да е дълбок съд, стига да може да се затваря плътно.

3. Сложете във фурната да се задушава за около 3 часа докато месото започне лесно се отделя от кокала.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта