Регистрация

Агнешки шишчета върху булгур със зеленища

Агнешки шишчета върху булгур със зеленища
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 254

Печено агнешко върху булгур с лапад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800-1000 г агнешко месо
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. кимион на прах
  • сол
  • 5 с.л. олио или зехтин

За гарнитурата:

  • 1 ч.ч. булгур
  • 1 глава лук (или 4 стръка пресен лук)
  • 1 морков
  • 200 г коприва, спанак или лапад
  • сол и пипер
  • 4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете агнешкото на парченца със сравнително еднакви размери. Прехвърлете в купа, поръсете със солта и кмиона и разбъркайте.

2. Намачкайте чесъна на паста, залейте с мазнината и с получения ароматен зехтин залейте месцата. Разбъркайте отново и приберете в хладилник да се мариноват между 40 минути и 1 ден.

3. Ако ще използвате дървени шишове, накиснете ги във вода.

4. Лука и моркова за гарнитурата наситнете. Сгорещете олио в дълбок тиган или тенджерка и запържете зеленчуци до хрупкавост.

5. Добавете измития булгур към запръжката. Гответе 2-3 минути и щом започне да залепва по съда, налейте 200 мл гореща вода и оставете да се готви докато я абсорбира наполовина.

6. През това време измийте под течаща вода зелените листа, които сте избрали. Кипнете литър вода и разтворете в тях 1 с.л. сол. Изсипете листата вътре и варете три минути. Пресипете в гевгир, охладете под течаща вода и отцедете. Наситнете.

7. Добавете в гарнитурата пет минути преди да е готова и овкусете със сол и пипер. Ако водата изври прекалено, налейте още, но нека е вряла.

8. Докато булгурът се готви, нанижете месцата на шишове и ги печете на сгорещена скара или грил от всички страни за по около 3 минути от страна.

9. Сервирайте шишчетата върху булгура.

 

Снимка: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта