Регистрация

Агнешки ребърца с азиатска зелена салца

Агнешки ребърца с азиатска зелена салца
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4682

Печено месо с подправки и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За ребърцата:

  • 1 кг агнешки ребърца
  • подправки за овкусяване

За салцата:

  • кориандър
  • мента
  • зелени чилита
  • суха японска люта подправка с черен пипер и цитрусова кора (по желание)
  • листа перила (по желание)
  • чесън
  • пресен лимонов сок
  • оризов оцет
  • захар
  • тайландски рибен сос

Начин на приготвяне:

На ребърцата:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºC, овкусете ребърцата и ги изпечете за около 1,5 ч. докато омекнат отвътре, а отвън станат хрупкави и кафяви. Оставете да престоят за 10 мин. преди да ги нарежете и поднесете със салцата.

На салцата:

1. Догато се пече месото, пригответе салцата, но не много предварително, защото се поднася в рамките на около час след приготвяне, за да не се изгуби свежият й вид от добавения оцет. Сложете всички сухи необходими продукти в кухненски робот в предпочитаните количества - например цял корен кориандър, голяма шепа мента, 5 - 6 листа перила, 5 зелени чилита и 2 скилидки чесън. Разбийте за няколко секунди на фино пюре и след това прехвърлете в купа. Добавете около 1 ч.л. рибен сос, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. люта цитрусова подправка, около 1 1/2 с.л. оризов оцет и щедро количество прясно изцеден лимонов сок. Смесете всичко много добре.

На ястието:

1. Нарежете ребрата и поднесете със салцата. Също така може да поднесете месото с ориз, а салцата отделно, като гарнитура.

Освен че се различава като продукти от традиционната салца, в тази няма никаква мазнина, което обогатява допълнително свежия й вкус. Затова е подходяща като допълнение към печени меса или пържена риба.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта