Регистрация

Агнешки ребра с подправки и вино

Агнешки ребра с подправки и вино
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4335

Агнешки карета с лук и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 агнешки карета (почистени от мазнината)
  • 80 г галета или 4 филии стар бял хляб, натрошен на дребно
  • 50 г масло + още един замразен пакет масло за соса
  • пресен риган и мащерка, нарязани на много дребно
  • 2 бр. дребен лук шалот, нарязан на много дребно
  • ½ бутилка червено вино
  • 200 мл зеленчуков бульон
  • голяма щипка захар
  • пролетни зеленчуци (бейби моркови или млади аспержи)/картофи (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 200°C.

2. Пригответе сместа с подправките. Добавете 50 г масло в нагорещен тиган заедно с малко олио, за да не загори. Когато се разтопи, добавете галетата и пържете, докато стане хрупкава. Добавете пресните подправки и обилно количество сол и черен пипер най-накрая. Разбъркайте добре. Запазете сместа за по-късно.

3. Подправете агнешкото и запържете месото в нагорещен тиган за по 1 минута от всяка страна.

4. Сложете агнешкото в тава и го покрийте с галетата, за да направи коричка.

5. Печете го около 40-45 мин., като през първите 30 мин. стои покрито с фолио. След като се опече, го оставете да изстине за 5 мин., преди да го нарежете.

6. За соса: запържете шалота в тиган с малко олио, докато стане леко прозрачен. Добавете виното, захарта и бульона и варете, докато течността намалее и стане на гъст сироп. Накрая добавете студеното масло и го разбийте.

7. Сервирайте. Можете да гарнирате със сварени или опечени картофи, нарязани на дребно.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта