Регистрация

Агнешки пай с картофи и спанак



Агнешки пай с картофи и спанак
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1667

Овчарски пай с пролетни аромати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.05.2018

Апетитен овчарски пай с агнешко и картофи правят Лора и Стоян, като създават пролетна храна, в която към традиционната рецепта се добавят листенца спанак, пресен лук, розмарин и мащерка. Така уханието на свежест се засилва а вкусовете се смесват в идеална комбинация с ароматите.

Месо от агнешки бут или друг вид агнешко месо по желание се нарязва на много малки парченца. Запържва се до побеляване в тенджера със сгорещена мазнина. След това към него се добавят наситнени моркови и лук, готви се докато омекнат и на трети етап влизат наситнените чесън, мащерка и розмарин. Добавя се доматен концентрат, горчица и дафинов лист. Разбърква се около минута, залива се с бульон и се готви на умерен огън за 2 часа. След това се маха от огъня и към него се прибавя замразена грах.

През това време се прави картофената коричка на пая, като картофи се обелват, разполовяват и сваряват. Спанакът и пресният лук се наситняват. Запържват се в разтопено масло и се овкусяват със сол, пипер и индийско орехче. Сварените картофи се намачкват на пюре, смесват се със зелената запръжка, прясно мляко и се обогатяват с мялко и рендосан кашкавал. Посолява се още при нужда.

Паят се сглобява като в тава с високи бордове се изсипва агнешката запръжка. Отстранява се дафиновия лист, заравнява се и отгоре се налива картофената смес. Заравнява се и тя и ястието се запича в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Още толкова време е нужно за охлаждане.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта