Регистрация

Агнешки гювеч със зеленини



Агнешки гювеч със зеленини
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1823

Гювеч с агнешко, пресен лук и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.04.2018

Пролетно агнешко в гювеч с пресен лук, пресен чесън, магданоз, домати и люти чулета пекат Лора и Стоян, за да спретнат едно страхотно ястие, подходящо и за трапезата на Гергьовден и Великден, както и за стабилна семейна вечеря през уикенда. Ястието се готви лесно и има апетитен сос, комбинация от бяло вино, масло и мляко, в който е попила агнешка лой и миризми на свежи подправки с остротата на люти чушлета. Просто идилия.

Първо месото се реже на големи парчета, а малко брашно се запича на сух тиган. Мръвките се овкусяват със сол и се изсипват в купа. Пресен лук, пресен чесън, джоджен и магданоз се наситняват. Добавят се в купата или тавичката при месото и се поръсват с печеното брашно. След това се овкусява с червен пипер, черен пипер на зърна, джоджен и дафинов лист. Размешва се и се прехвърля в голям семеен гювеч.

Отгоре се полива с бяло вино, мляко и разтопено масло. Подреждат се шайби пресни домати, а върху тях - зелени люти чушлета. Капакът се запечатва с тесто и ястието се пече в студена фурна, пусната на 160 градуса за 4-5 часа. После задължително се сервира с хляб.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта