Регистрация

Агнешка плеша в гърне на кебап



Агнешка плеша в гърне на кебап
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 838

Агнешко в гювеч или агнешко по хайдушки - агнешко месо с картофи, гъби, лук и доматена запръжка с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Задушено агнешко хайдушки кебап в гювеч показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев като приготвя хапки от агнешка плешка с картофи, гъби, лук, подправки и запръжка от домати и масло в земен съд по народна рецепта от соца. Този вид гювеч с агнешко е идеално решение да направите едно ястие, което съдържа едновременно празничното месо, неговата гарнитура и сос. Така ще имате възможност да използвате свободното време за топлите пролетни дни, както и да сервирате гореща домашна вкусотия за вечеря на семейството и близките.

Месо от агнешка плешка се отделя от кокалите и се реже на големи хапки. Изсипва се в голяма тава, където да смесите предварително компонентите. Добавят се нарязани на едро гъби, картофи, лук, пера пресен лук и пресен чесън и пресни или сушени магданоз, джоджен и чубрица. Овкусява се със сол, червен пипер и черен пипер на зърна. Разбърква се и се прехвърля в гювеча. Залива се с олио, слага се капак и се вкарва във фурната. Тя се пуска на максимални градуси и гювечето се оставя в нея за 1 час.

През това време се прави брашнена запръжка като в масло се пържи брашно до позлатяване. Добавят се домати от консерва, рендосани пресни домати или доматена паста. Запържва се и се залива с вино. Готвеният 60 минути гювеч се полива със запръжката и се разбърква. Връща се във фурната за минимум още час, но вече на 150 градуса. Можете да оставите в печката пуснато докато дойде време за сервиране. Така ще е топло и гарантира да е идеално сготвено. Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото на Звездев по-горе.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта