Регистрация

Тайландски шашлик с пилешко

Тайландски шашлик с пилешко
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4360

Люто пилешко шишче по тайландска рецепта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г смляно пилешко месо
  • 1 морков, обелен и настърган
  • 2 с. л. китайски зелен сос от праз
  • 1 зелена люта чушка, изчистена от семето и смляна
  • 2 с. л. паста от лимонова трева 
  • 1 яйце
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 с. л. оризово вино
  • шепа листа от кориандър, нарязани на ситно
  • 2 с. л. олио
  • сладък чили сос

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте месото в соевия сос и оризовото вино за 1 час.

2. Смесете месото с моркова, соса от праз, лютата чушка, яйцето и кориандъра. Оформете овални кюфтета, намажете ги с мазнина, нанижете ги на бамбукови шишчета и ги поставете в тава за печене.

3. Печете до златисто в предварително загрята на 180 С фурна.

4. Сервирайте със сладкия чили сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта