Руло от тиквички с крем от сметана и извара
Зеленчуково руло с млечна плънка, моркови и маслини.
В сезона на тиквичките ястията с тях се комбинират в безброй рецепти - някои модерни и иновативни, а други - традиционни и семпли. Хитра хрумка е да се направи зеленчуково руло от тиквички, а как точно става, показват в канала Dazzle Spoon. Крайният резултат е руло за предястие, леко основно или гарнитура за месо, чиято основа е от яйца и рендосани тиквички с пресен лук, а плънката е от извара, заквасена сметана, моркови, маслини, пресен чесън, домати и чушки (които не е нужно да слагате).
Първо тиквичките се рендосват и се смесват с наситнен пресен лук, яйчени жълтъци и бити белтъци. Полученият крем се разстила в тава, покрита с фолио за печене и се пече на 200 градуса за 30 минути. През това време се приготвя плънката - в купа се разбърква заквасена сметана с извара и се подсолява. Добавя се пресен чесън или скилидки чесън за аромат, копър, маслини и зеленчуци по избор. Отделно се рендосва един морков.
С този крем се маже изпечения блат, поръсва се с рендосан морков и с помощта на хартията, върху която е готвен, се завива на стегнато дебело руло. Прибира се в хладилник за 2 часа, за да запази формата си. Сервира се студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ