Регистрация

Пържен ориз с яйца, скариди и зеленчуци

Пържен ориз с яйца, скариди и зеленчуци
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1827

Ориз на тиган със зеленчуци и скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г ориз
  • 750 мл вода
  • 150 г замразена грах
  • 2 моркова
  • 3 яйца
  • 120 г дребни сварени скариди
  • 4 с.л. олио
  • сол и пипер на вкус
  • куркума

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза във водата и след това изсипете докато е още топъл в голяма тава, за да се изпари течността и да остане пръхкав.

2. Сварете морковите като ги пуснете във вряща вода за 10 минути. След това нарежете на малки кубчета.

3. Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете ориза и гответе докато зърната съвсем се разделят. Разделяйте по време на пърженето с шпатула.

4. Чукнете яйцата и продължете да бъркате енергично. Щом се повтвърдят, добавете грахта, моркова и скаридите. Овкусете със сол, пипер и куркума и гответе докато прецените, че ясието е готово.

5. Сервирайте като гарнитура или основно. Ако искате азиатски акцент, капнете малко соев сос след махане от огъня. В този случай внимавайте със соленето.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта