Регистрация

Мариновано печено свинско с лук в плик

Мариновано печено свинско с лук в плик
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 12961

Вкусно свинско месо с подправки, след което остава чиста тава.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 900 г чисто свинско месо (без кокали и мазнина)
  • 3 глави лук
  • 1 лимон
  • 8 с.л. соев сос (6 за месото и 2 за лука)
  • 4 с.л. кетчуп
  • 1 с.л. захар
  • 3 щипки кимион
  • 6 с.л. вода
  • плик за печене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското на големи хапки и го начукайте в плик или обвито в стреч фолио (прозрачното опаковачно домакинско фолио), за да не изцапате кухнята с пръски от кръвта на месото.

2. Направете маринатата като смесите в дълбок съд 6 с.л. соев сос с 8 с.л. вода и изстискания сок от един лимон. Потопете месото в сместа и го оставете да се маринова за 3-6 часа.

3. Нарежете лука на полумесеци, изсипете в него 2 с.л. соев сос и 1 с.л. захар и го настискайте.

4. Направете смес от кетчупа и кимиона, извадете месото от маринатата и го овъргаляйте в овкусеното доматено пюре.

5. Смесете месото с лука и напълнете един плик за готвене с тях, като предварително поставите плика в тава, за да не се скъса при преместването.

6. Завържете плика с предвидената за това свинска опашка (ако няма поставена в него, може да използвате и дебел конец за шиене) и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса между 1 час и 1:10 час в зависимост дали обичате месото да е по-изпечено или леко алангле.

7. Сервирайте с любимата си гарнитура, или както направих аз – с по малко лъжички от няколко предпочитани гарнитури. Внимавайте когато отваряте плика да не се изгорите от топлия въздух.

 

Добър апетит!

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта