Регистрация

Човекът Валентина Вълкова, който се крие във финалиста от Hell’s kitchen 4

23 May 2022   /   nina123   /   Видяна: 1368
Човекът Валентина Вълкова, който се крие във финалиста от Hell’s kitchen 4

Какво ще прави победителката в Hell’s kitchen 4 с голямата награда и кое накара немската кулинарка да се завърне на родна земя?

 

Приключи и четвъртият сезон на Hell’s kitchen България, а голямата награда отиде при скандалната Валентина от Бургас. Тя получи своя шанс да участва в ожесточената кулинарна надпревара след като бяха избрани основните готвачи в състезанието. Но успя да докаже, че макар и включена като резерва, има качествата да се превърне в победител. Титлата „Кралица на кухнята“ си завоюва без капка очарование. Тя заложи на стриктност, липса на привързаност, студенина и безпристрастност, всеотдайност към готвенето и стремеж към качество. Затова не успя да се пребори за сърцата на зрителите, нито за обичта на колегите си, с които прекара три месеца от живота си в къщата на Hell’s kitchen.

Коя е Валентина Вълкова? Родена в Бургас, тя е описвана от приятели и съученици в социалните мрежи като човек-камък, лишен от емоции. За себе си казва, че е чувствителна и любвеобилна натура, но зрителите от малкия екран не откриват такива качества. Напротив – по-често я сравняват с камък или дърво, отколкото с човешко същество. Като дете мечтае да стане юрист, а родителите ѝ копнеят да я направят банкер. В крайна сметка още преди 20-годишна възраст Валентина открива страстта си към готвенето и се отказва от висше образование в името на опита в кухнята. Заминава за Германия, където практикува професията и успява да се превърне в тачен готвач в екипа на уважаван ресторант. Споделя, че животът в странство е труден, но калява психиката. Признава, че много страда за съпруга и двете си деца, които растат без нея заради работата. Именно болката по дома и семейството са предполагаемата от мнозина причина победителката в Hell’s kitchen 4 да излъчва типичната немска студенина.

Как се представи Валентина в рамките на предаването? Още с влизането в къщата, немската червена машина постави граници между себе си и колегите. А през изминалите 3 месеца не позволи на никой от приближените си да ги прекрачи. Показа се непреклонна пред грешките на другите, многократно изрази своята неприязън към готвачите, които не дават всичко от себе си в кухнята. Но същите високи критерии имаше и към собственото си представяне. Претъпя операция на крака заради инцидент, но болката и куцането не я спряха до големия финал. Потиснала емоциите и чувствата си, тя готви бързо, стриктно, вкусно и безупречно и в последното състезание, което я отведе до върха на кулинарното майсторство в предаването.

На какво заложи Валентина във финала на Hell’s kitchen 4? Магнетичната и усмихната Виктория се яви сериозен опонент на стриктната Валентина, но победителката заложи на бързи за приготвяне модерни рецепти и изпитани продукти. Валентина съчета фантазия и опит в съставянето на финалното авторско меню и избра предимно мъже в екипа, който я отведе до победата. Въпреки че бе представител на Червения отбор, тя готви с момчетата в синята кухня, за да им осигури максимален комфорт. Единствената дама, на която се довери в екипа си, бе известната като „острото небце“ Елена, която гарантираше да улови всяко минимално отклонение от съвършения вкус на ястията. Чевръстият и изпълнителен Артур, виртуозният готвач на станция месо и риба – Камен и изпълнителният Мартин допълниха екипа и помогнаха на амбициозната варненка да пребори опонентката си за голямата награда.

Какво планира Валентина след победата си в Hell’s kitchen 4? Още преди включването в състезанието Валентина споделя, че иска да спечели 100 000 лв., за да се прибере от странство при семейството си и да отвори собствен ресторант в Бургас. Именно любовта към двете ѝ деца, съпруга и сестрата, която готви с нея в едно от предизвикателствата в предаването, са основната движеща сила и мотивация на немската кулинарка. Сега почитателите на стриктната победителка могат да очакват нейната следваща стъпка – реализирането на големия проект. Все още концепцията на бленуваното заведение се пази в тайна, но Валентина обещава да пренесе немския стандарт за качество на храната и на родното Черноморие.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Какво представлява прословутото Витело тонато от Hell’s kitchen 4

Как се готви Витело тонато – едно от най-емблематичните ястия с телешко в италианската кухня?   виж още »

Най-добрите рецепти от 150 предавания на Hell’s kitchen България

Шеф Ангелов връща в менюто шестте най-добри ястия за 150-ия юбилей на Hell’s kitchen България.   виж още »

На какво меню заложиха финалистите в Hell's kitchen 3

Атанас се спря на традиционна храна, сготвена по модерен начин, а Реджеп представи виртуозни авторски италиански специалитети.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта