Регистрация

Хамбургерът става най-предпочитаната храна след първия учебен ден

19 Sep 2018   /   nina123   /   Видяна: 1104
Хамбургерът става най-предпочитаната храна след първия учебен ден

Ученици и родители залагат масово на хамбургери с началото на учебната година.

 

С началото на учебната година се отчита и бум на купуването на сандвичи. Те са по-предпочитана храна дори и от пицата на парче, съобщава foodpanda, като обяснява, че продажбите скачат до три пъти над традиционните за месеците юли и август. Тенденцията не е от тази година, но зад нея се крие печална мода в ежедневно поглъщане на вредна храна.

 

Близо до повечето училища задължително има поне една будка или павилион, профилиран в направата на хамбургери. А персоналът му е добре подготвен да нахрани стотици гърла щом бие звънецът за голямо междучасие. Като алтернатива на вредната бърза закуска се явява храната, приготвена в училищната столова, но мнозинството от децата са на мнение, че тя е по-малко вкусна от сочен хамбургер.

 

Училищните столове предлагат храна за обяд, но нямат готовност да заситят гладните ученолюбивци в голямото междучасие. Алтернатива са лавките, където пак основни предложения са тестените изделия, пакетираните пържени храни и подсладените напитки. От друга страна по-големите деца чувстват неудобство в голямото междучасие да извадят кутия с храна и вместо това се втурват с връстниците си към най-близките сандвичи до училището. А любимата вкусотия води до затлъстяване и е богата на мазнини и въглехидрати и бедна на витамини и влакна.

 

Родителите, които възпитават у детето нагласа към здравословно хранене също злоупотребяват, твърди изданието. Те са достатъчно заети, че да не си приготвят домашен обяд на работното място. Пък и са извън кръгозора на мъника, така че няма смисъл да му дават пример. Затова и завърналите се от ваканция майки и бащи също се нахвърлят на вредната храна, отчита foodpanda спрямо поръчките.

 

Така цялото семейство, подвластно на липсата на време и множеството ангажименти се отдава на вредно хранене. И ето защо, когато дойде време за следващата ваканция, никой не може да влезе в дрехите от предходното лято.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Интересни факти за хамбургера

Любопитно за една от най-консумираните храни в света.   виж още »

Родители поръчват обяд на децата си онлайн

Училищен обяд с продукти по БДС се поръчва и плаща от родителя в онлайн столова.   виж още »

Да накараме детето да се храни в училище

Родителят трябва да е психолог, когато иска да накара мъничето си да яде. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта