Регистрация

Родители поръчват обяд на децата си онлайн

17 Sep 2018   /   nina123   /   Видяна: 1079
Родители поръчват обяд на децата си онлайн

Училищен обяд с продукти по БДС се поръчва и плаща от родителя в онлайн столова.

 

Практична услуга за заети родители на ученици става хит в Бургас. Това е онлайн столова, която дава шанс за поръчка на обяд в училищната столова през компютъра или мобилното устройство. Иновацията гарантира, че детето ще получи избраните от родителя ястия, приготвени с качествени продукти и контролирани от всички органи, упражняващи надзор над детското хранене в училищата.

 

Реализацията на онлайн столова стартира още през 2017 г., когато две училища в Бургас въвеждат услугата. Родителите са доволни, децата са сити и определено се пестят пари от семейния бюджет. Затова новата учебна година стартира с онлайн столова за всички учебни заведения в града.

 

Онлайн столовата позволява избор на меню. В платформата са представени всички ястия за деня и седмицата. Родителите избират измежду опциите, като могат да се спрат на комплексния пакет или пък да закупят само част от предложените супа, салата, основно и плод за деня. Плащането става чрез дебитна или кредитна карта, но може да бъде извършено и на място в столовата.

 

Полезен обяд пред алтернативата за сандвичи и пици. Това виждат стотиците родители, които записват малчуганите си за обедното хапване. В столовите се готви с продукти по БДС, а ако няма такъв за даден продукт, то се избират суровини, отговарящи на браншовите стандарти. Контролът над чистотата и качеството на храната е гарантиран. Един обяд за дете излиза около 3-4 лв., изчисляват родители, доволни от възможността отрочетата им да хапват полезни ястия в столовата пред алтернативата за бързи храни в лавките и будките около училищата.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кои са модерните храни през 2022 г

Хранителната тенденция е насочена към хапването на повече зеленчуци, био продукти и загърбване на вредните хранителни навици.   виж още »

Нови изисквания за менюто в детските градини

Намаляване на солта и захарта; пресни меса, риба, плодове и зеленчуци и без пържени храни в детските градини.   виж още »

Какъв обяд получават учениците по света

Във Франция и Турция учениците обядват по 1 час, в Израел се носи домашно приготвена, но задължително здравословна храна, а в Унгария се обядва като з виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта