Регистрация

Тридневна строга диета със супички

29 May 2018   /   nina123   /   Видяна: 2191
Тридневна строга диета със супички

Три дни хапване на супи регулира дейността на стомаха, изплаква излишни килца и прави корема плосък и стегнат.

 

С топлото време човек е преминал към по-лек режим на хранене, а сезонните плодове и зеленчуци допълнително спомагат за спазването на витаминозна нискокалорична диета. Важно е в начина на хранене да се намери оптимален баланс между задоволяване нуждите на тялото, убиване на глада и намаляване на всички нутриенти, от които се пълнее. Затова европейски експерти създадоха тридневната супена диета, която прочиства тялото, регулира стомашната дейност и топи килограми и обиколки, стимулирайки изгарянето на мазнини.

 

Супеният хранителен режим е тежък и стриктен, затова не е за всеки. Приемът на мазнини е сведен до минимум. Не се консумират също тестени изделия, алкохол, сладкиши – въобще всичко хубаво. Залага се на смляна храна, която се преработва и усвоява по-лесно. Яде се по 5 пъти на ден, като всяка порция не трябва да надвишава 400 мл. Експертите предупреждават, че ако усетите отпадналост по време на режима, трябва да го прекратите веднага. Ако след него се чувствате добре, то можете след всеки 12 дни да си правите по една „тройка“ прочистване.

 

Ден 1:

Закусете с айран. Направете го от ½ кофичка нискомаслено кисело мляко с ½ краставица, 150 мл вода и задължително 2 щипки сол. Не добавяйте мазнина. Ако работата ви не изисква пряк контакт с хора, си сложете чесънче. Копърът и орехите са пожелателни.

Преди обяд хапнете 1 варено яйце без сол с 3-4 листа маруля, айсберг или друг пресен листен зеленчук.

На обяд изяжте порция картофена супа. Правилото е на 1 литър вода 350 г картофи. Разрешено е във всяка порция да се добавя по 5 г масло. Свободни сте да използвате каквито подправки ви харесва. Тъй като пюрираните картофи с пасатор не са особено вкусни, можете да ги намачкате с вилица или преса на много ситно. Важно е супата да е с водата, в която са врели картофите. Затова предварително ги обелете.

За следобедна закуска (не по-късно от 17:00 ч.) си хапнете варен боб или грах. Можете директно да прибегнете към консерва. Нахутът също е вариант. Ще е добре да пюрирате варивото в соса, в който се е готвило или е консервирано.

За вечеря се насладете на 100 г бяло сирене с до 300 г зеленчук от един вид по избор. Не солете зеленчука.

 

Ден 2:

За закуска си направете айрян от останалата ½ кисело мляко. Добавете сол.

Преди обяд се насладете на 60 г ориз, кипнат в 200 мл вода. След като се свари – пюрирайте и подправете на вкус. Може да добавите до 5 г краве масло. Още по-добре ще е ако използвате гхи.

На обяд хапнете до 400 г плодове от един вид по избор.

За следобедна закуска се наяжте с картофена супа.

За вечеря си направете салата от листни зеленчуци, като не добавяте в нея растителна мазнина. Лимонов сок и комбинация до 3 вида зеленчук са разрешени. Позволено е също 1 с.л. семена или ядки.

 

Ден 3:

Закусете с пюрирано вариво – боб, леща, нахут, елда, грах – каквото харесвате.

Преди обяд хапнете плод до 200 грама от 1 вид по избор.

Обядвайте с картофена супа.

За следобедна закуска си направете познатия вече таратор.

Вечеряйте с бедняшки таратор – 100 г наситнена краставица, 20-тина г наситнена суха чушка, 200 мл студена вода, малко пресен копър, сол и 3-4 с.л. оцет. Звучи ужасно, но е доста вкусно. Можете да добавите чесън по желание.

 

Споделете в коментарите дали диетата ви изглежда поносима според вашия режим, а смелчаците, които се подложат, могат да се похвалят какво са постигнали. Желаем ви късмет!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Тридневна войнишка диета за екстремно отслабване с глад

Бърз режим за отслабване с три хранения на ден топи мазнините и извайва фигурата. виж още »

Тридневна строга цитрусова прочистваща диета

Професионална диета с плодове, зеленчуци и малко риба ни помага да влезем в старите дрехи след празниците. виж още »

Строга тридневна диета с праскови и кисело мляко

Свалете до 4 кг, като се наслаждавате на вкуса на сочни летни плодове. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта