Регистрация

Тридневен прочистващ режим за октомври

04 Oct 2018   /   nina123   /   Видяна: 1320
Тридневен прочистващ режим за октомври

Чай, дарове на природата и варива, съчетани в постна диета, чистят тялото за по-малко от седмица.

 

Лятото си отиде, но от него остават приятните спомени за разкошните топли емоции. А може би и някое друго свалено килце, което със завръщането към рутинните задължения се готви отново да ви се лепне и да ви кара да си го носите до другото лято. Затова парирайте недоброжелателния гост и подгответе тялото си за студа, като си направите постно тридневно есенно прочистване по програма на европейски специалисти в областта на храненето.

 

Тази диета не е тежка, но изисква от вас да пиете пет пъти на ден по един чай, различен от черния. Не го подслаждайте и не го гълтайте прекалено студен или горещ. Останалото е лесно – хранете си и оставете тялото да се прочисти от токсини и да се зареди със здраве и сила.

 

Първи ден:

Закусете с 200-250 г. грозде. Два часа по-късно изяжте една сочна ябълка. За обяд хапнете варен ориз със зеленчуци. На следобедна закуска яжте до 100 г. сурови ядки от вид по избор. Вечеряйте поне 3 часа преди лягане с постна зеленчукова супа без запръжка.

 

Втори ден:

Закусете една филийка черен хляб със 100 г маслини или директно си намажете филията с маслинен пастет. Преди обяд изпийте чаша от любимия си еднокомпонентен плодов или зеленчуков фреш. На обяд яжте печени картофи, покапани със зехтин и овкусен с ароматни подправки. Следобеда си нарежете краставица, осолете я и си я схрускайте. Повторете вечерята със супата от вчера.

 

Трети ден:

Закусете с банан, пъпеш, авокадо или друг калоричен плод. Ако се чувствате гладни – изяжте два плода. Важно е да се наядете. Два часа след това доглавете енергията с една ябълка. За обяд и вечеря си предвидете супа от варива – леща, боб, елда и др., като не добавяте мазнина в ястието. Следобеда пийнете фреш.

 

Ако съчетаете режима с активна физическа дейност по залез слънце с продължителност между 30 и 50 минути, токсините ще напуснат тялото ви по-бързо. Възможно е в следващите дни потта ви да мирише повече, защото чрез нея се чистят остатъчни шлаки в организма. Също така сънищата ви ще станат по-живи в следващите дни.

 

Ако режимът ви допада, можете да повторите трите дни за още по-силен ефект. Няма смисъл обаче да правите диетата повече от 6 дни.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Стафидена вода – нов хит за отслабване и детоксикация

Отварата от сушени плодове помага да се прочистим от всякакви шлаки в организма и да измием излишните килограми и мазнини от тялото.   виж още »

Есенна детоксикация – защо и как да я направим

Прочистете тялото си за седмица от натрупаните летни пороци с една благодатна за тялото есенна диета. виж още »

Детоксикация на тялото – защо да започнем още през март

Заредете тялото си с хубост за топлите дни като спазвате няколко правила за детоксикация на организма чрез правилно хранене. Отнема само 4 седмици, но виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта