Регистрация

Този уикенд: Да си спретнем ястия с череши

28 Jun 2014   /   nina123   /   Видяна: 4471
Този уикенд: Да си спретнем ястия с череши

Всякакви видове сладкиши, десерти и закуски, които се правят с череши.

Няма как да не ви е направило впечатление, че властелин в асортимента на всеки роден плод-зеленчук по това време на годината са черешите. В щайги и тарелки, по везни и торбички, те са превзели клиентското внимание и са един от основните родни плодове, които търси нашенецът. Не е тайна защо - в малките червени костилкови топченца се съдържа богата гама от витамини и минерали, които се грижат за здравето и красотата на тялото. Освен това захарния вкус и леката стипчивост на плода го правят превъзходен избор за междинно прихапване през лятото, а ниската калорийна стойност е само бонус, който може да зарадва вашата суета.

Цените са достъпни, широкото отглеждане на плода в България и фактът, че той зрее именно сега предполагат, че в него не се крие вредно съдържание на подобрители, торове, пестициди и др., затова черешата наистина е правилният избор именно сега. Мнозина обаче вече се наситиха на вкуса й в сурово състояние, а ниските днес цени на червените топчици провокират покупката им, затова ние от kulinarno.bg ще ви предложим рецепти, които ще ви позволят да вплетете черешите във вкусни и апетитни изкушения за цялото семейство, в кулинарни шедьоври, които ще зарадват и малки, и големи. А тъй като уикендът тепърва започва, допускаме, че това е най-точното време да отделите час за приготвянето на актуално и носещо щастие ястие. Затова ето и нашите предложения:

Тестен сладкиш, в който преобладават плодовете, а не блата е идеята за черешово клафути. То няма да ви накара да седите дълго време в кухнята, но със сигурност може да се превърне в любимата закуска на всички членове на семейството. Единствената досадна нотка в цялото приготовление е, че ще трябва да извадите костилките на черешите. Затова сме длъжни да ви предупредим, че се продават специални уреди, които драстично могат да ви улеснят.

Ако сте любител на чийзкейковете, обръщаме внимание на доста нетрадиционен, но и лесен вариант на черешов чийзкей. Видеото ще ви убеди, че си заслужава да се захванете с направата на десерта, заради лекотата на приготвяне и съвършенството на крайния резултат. Ако този вариант не ви допада, ето още един начин да си направите чийзкейк с череши. Предлагаме го и във вариант на малки черешови кексчета с крема сирене, ако очаквате гости, които искате да впечатлите с кулинарните си умения и страхотния си плодов чийзкейк.

Специално за черешите и гостите ще ви пуснем още две оферти. Първата е за курабийки с череши и сметана като ви съблазним и с информацията, че ще ви отнемат около половин час, за да ги видите готови. Втората е за шоколадови мъфини с череши, които са доста лесни за направа.

Ето и два черешови пая - сладкиш с готово тесто и череши и черешово подобие на чийзкейк, което не се нуждае от печене. Избор има - стига това да е вашия тип десерт.

За опитните кулинари вдигаме летвата със сметанова торта с череши. Също така няма как да не сте очаровани от комбинацията на силен шоколадов вкус с черешова нотка на страхотния плодов браунис.

Експериментаторите, които харесват плодове в солени ястия могат да опитат страхотните рулца с пилешко и плънка от череши. Комбинацията не е за всеки, но гарантираме, че подобно изпълнение ще докаже на обичаните хора, че любовта минава през стомаха.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Този уикенд: Да си хапнем домашна пица

В почивните дни замесете пица за цялото семейство като си изберете традиционен или екстравагантен вариант на италианското основно. виж още »

Този уикенд: Да си направим палачинки

Сладки и солени палачинки предизвикват апетита на малки и големи. виж още »

Този уикенд: Предложения за семеен брънч

Съберете любимите хора на трапеза със сандвичи, банички, здравословни напитки и любимия десерт. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта