Регистрация

Смях в кухнята: 10 показателя, че не можеш да готвиш

18 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 3766
Смях в кухнята: 10 показателя, че не можеш да готвиш

Случвало ли ти се е котката да избяга от стаята, щом надуши домашното ти печено пилешко?

Драги читатели, моля не взимайте това четиво на сериозно, защото неговата единствена цел е да даде минута почивка и доза свеж кулинарен хумор на натовареното ежедневие. Сега ще опишем десет хипотетични ситуации, които са сигурно доказателство, че на главния герой в тях не бива да се позволява въобще да припарва до кухнята. Та – вижте показателите, че не ставате за готвач.

1. Когато сервирате на семейството си печена патица и ябълков пай, хората на масата се затрудняват да различат кое е основното и кое – десертът. Не им помага да се ориентират в обстановката дори и след дегустация, затова идва моментът, в който вежливо ви питат.

2. Съседът, на когото сте решили да се изфукате с домашното си кисело мляко, си чупи зъб докато го опитва.

3. Предлагате да сготвите вечеря на семейството си, но съпругът ви настоява да отидете и да хапнете навън, а децата избират онзи ресторант, който досткоро е бил под карантина заради неуредици със здравната инспекция.

4. Знаете, че когато противопожарната аларма се изключи, значи вечерята е готова.

5. След като всички са се нахранили с блюдата, които сте наготвили, почистват зъбите си с конец. А когато го забравят върху салфетката, хлебарките се бесят на него.

6. Когато извадите тавата от фурната, котката отива в спалнята и се скрива под леглото.

7. След като околните дълго разглеждат с въпросителен и леко скиптичен поглед всичко, което сте направили за ядене, скръстват ръце и дружно започват да се молят.

8. Представител на фирма за борба с гризачи и вредители звъни на вратата и моли за рецептата на ястието, което ухае от дома ви.

9. Сирената на пожарната кола е сигурен признак за цялото семейство, че вечерята вече е готова и трябва да седнат на масата.

10. Знаете наизуст телефонните номера за поръчка на всякакъв вид храна, а когато приятел ви напише, че комбинацията от карамел, чили чушки, бейби октоподи, грах и макарони е перфектна плънка за традиционна баница – не се съмнявате нито за миг в успеха на рецептата. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Който готви, той да си пазарува

Ако ще правите вечеря, отделете време да изготвите списък и сами да купите продуктите за избраните ястия!   виж още »

Смях и ракия, ракия и смях

Вицове с ракия и вицове за ракиджии.   виж още »

Кулинарен майтап с имената на родни черноморски курорти

От Надранкулак през ПивоВарна до Срезово – къде ще преяждаме и препиваме това лято?   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта