Регистрация

Смях в кухнята – гафове по време на готвене

22 Jan 2014   /   nina123   /   Видяна: 3709
Смях в кухнята – гафове по време на готвене

Не пробвайте колко е загрял бързоварът върху долната си устна, нито пък се хвърляйте да гасите възпламенено олио с чаша вода.

Италианско хумористично онлайн издание помоли посетителите си да споделят най-големите гафове, които са се случвали на тях, на техни близки или просто са чували истории, че някой е пострадал от собствената си глупост, незнание или просто защото съдбата е решила да си направи шега с поредния лаик, застанал до печката. И тъй като най-добрият завършек на всяка история е смешният край, то ние от kulinarno.bg решихме да споделим с вас някои от чудатите разкази, за да направите така, че чуждото „страдание“ да не бъде напразно.

Ученик в началното училище решил да си изпече яйца, защото храната щяла да стане бързо, а и не изисквала кой знае какви кулинарни умения. Момчето, представено като Пат, взело две сурови яйца, тикнало ги в микровълновата  и я пуснало на 4 минути. Още на първата обаче кокошите продукти гръмнали жестоко.

Френска девойка от прованса очаквала две свои приятелки да й дойдат на гости. Решила да им направи кафе, но разполагала само с бързовар. Когато момичетата я видели, устните й били ужасно подути и с кървава рана на долната. Жената обяснила, че е пробвала с устни дали бързоварът е загрял достатъчно.

Италианецът Марота решил да изненада съпругата си като сготви вечеря. Рецептата била за запечено пилешко месо със сметана и запръжка от лук. Мъжът нарязал в тиган лука, запържил го, прибавил месото и подправките, залял със сметана и дошло времето за запичане. Вместо обаче да пресипе ястието в тава, преценил, че ще е по-удачно просто да прибере тигана във фурната. Знаейки, че дръжката му не се нагрява при пържене, след 15 минути Марота бръкнал с гола ръка и хванал почти разтопената дръжка с ръка.

Жена на име Филипа запретнала ръкави да приготви домашен чипс. Нарязала картофите, загряла мазнината и ги изсипала вътре. По-малкият проблем при нея бил, че забравила да ги подсуши преди пърженето. От остатъчната вода и скорбялата в тигана се образувала пяна, която заплашително започнала да се надига бълбукайки. Момичето се паникьосало, наляло чаша вода и я лиснало в нагорещеното олио. Очаквано – появил се същинският проблем – огнен стълб, който едва не опърлил девойката и не направил пожар.

Не същият късмет имала последната героиня в днешната ни компилация. Тя отново правела кафе, но на газов котлон. След няколко неуспешни опита да запали огъня, жената решила да пробва при самия винтил. Всичко било наред, освен факта, че се навела прекалено близо над котлона, за да види къде точно да подаде искра. В следващия момент надушила как точно мирише огъня – на изгорели косми в този случай. Жената нямала фатални травми, но останала за известно време с опърлени мигли, вежди и част от косата над челото си. Разбира се, останала й и веселата история, която да разказва.

Затова ако и вие имате с какво да се похвалите, ще се радваме да ни пишете на сайта или във фейсбук страницата ни - https://www.facebook.com/kulinarno.bg?.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пет неща, които НИКОГА не трябва да правите в кухнята – част 1

Никога не правете това в кухнята! Какво не се прави по време на готвене и защо – ето компилация на фолклорните грешки.   виж още »

Кулинарен майтап с имената на родни черноморски курорти

От Надранкулак през ПивоВарна до Срезово – къде ще преяждаме и препиваме това лято?   виж още »

Няколко трика за почистване в кухнята

Плочки, плотове и гъби - всичко в кухнята ще блесне с тези полезни и лесни начини за чистене.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта