Регистрация

Сладки мечти – началото на една вкусна реалност

10 May 2019   /   nina123   /   Видяна: 1924
Сладки мечти – началото на една вкусна реалност

Сбъдването на една мечта или пътят от малката домашна тавичка до професионалната сладкарска работилница.

 

Изящните сладкиши носят вдъхновение – за едни то е скрито в насладата от неустоимия им вкус, за други – в изпипването на всеки детайл от сътворението им. Да зарадваш близките с апетитен, домашно направен десерт, е мил жест, но и гордост за достойно справилия се домакин. Именно с този хъс към съвършенство започва нашата история. Разказ, който вдъхновява и доказва, че няма непостижими върхове и всички „Сладки мечти“ могат да се превърнат в изящна вкусна реалност.

 

 

погача за откриването на sweet dreamsЗапознах се с Ирина преди почти десетилетие и както често се случва – именно на трапеза. Хапвайки вкусничко разбрах, че огромната пухкава погача, център на софрата, е нейно дело. Ароматът на домашно изпечен хляб е онзи български „апетайзър“, който сплотява хората, създава празнично настроение и искрено подтиква към преяждане. И докато стомасите се препълваха, а муцунките блажено предъвкваха, се срещнах и с ирининия перфекционизъм: кората на питата била потъмняла... надигнала се трудно... дали не е леко сурова сърцевината... В този миг на самокритика разбрах, че Ирина е човек с високи изисквания към резултатите в кухнята и е безкомпромисна дори към съвършенството.

 

 

коледните меденки на сладки мечтиСрещите се превърнаха в традиция по празници. Ирина все успяваше да събере погледите и да провокира слюноотделянето с творбите си в кухнята. За изминалата десетилетка имах честта да опитам немалко майсторски погачи, козунаци, ордьоври и най-вече сладкиши. Реалността на семейна работеща майка с две деца нито веднъж не попречи на мечтата ѝ да изглези близките с вкусна домашно направена храна, да раздаде апетитни домашни сладкиши с бутикова украса за всеки празник, да се усмихне топло и искрено по път за следващия си ангажимент.

 

 

майсторски домашни бонбониМислила ли си да се занимаваш професионално с готвене?, я попитах веднъж. Тогава разбрах, че този въпрос се задава от всеки, който я познава. Талантът на самоук кулинар се съчетаваше с огромното желание да учи и да се развива именно в сладкарското поприще. Ирина отговори, че десертите са нейната истинска страст и се надява някой ден да сбъдне своите Сладки мечти, създавайки майсторски произведения.

 

 

орео торта от сладки мечтиПътят към сбъдването на мечтите се извървява с много труд. Първата стъпка приех с огромно щастие, когато разбрах, че Ирина е намерила онази смелост да изостави дългогодишните си служебни задължения и да се отдаде на бляна си. Обърнала гръб на досегашната си работа и вярваща, че ще постигне върхове, тя се посвети на професионално обучение по сладкарство. Спести ни трудностите по пътя си, лиши ни от неволите, с които се сблъска, но ето че дойде мигът да вкусим от нейните постижения.

 

 

откриването на сладкарска работилница сладки мечтиДнес Сладки мечти е една вкусна реалност. На 9-и май 2019-а година сертифицираният сладкар Ирина Чавдарова тържествено представи своята работилница за сладкарски произведения – СЛАДКИ МЕЧТИ. Обгърнати от романтичната лила на интериора и с чаша хубаво вино в ръка, близките ѝ опитахме зашеметяващи творения. А радостта от реализацията на усилията и таланта, хванати ръка за ръка, ще се превърне в щастие на успеха – сигурни сме в това!

 

 

кординати на сладкарска работилница сладки мечтиСладки мечти и бъдещето. В модерно обзаведената работилница с иновативни готварски уреди Ирина е заредена с познания, умения и майсторство да сбъдне множество Сладки мечти. Постигнатият блян е пример за хората, че с талант и упорство няма невъзможни цели. Вярна на максимата си „всякакви десерти и нищо солено“ сертифицираната сладкарка вече приема и поръчки за торти, меденки, курабии, бонбони, макарони, модерни и луксозни сладкарски изделия, шоколадови изкушения и въобще всеки плод на фантазията, който човек би желал да вкуси или подари на близък. Ако искате и вие да сбъднете своите Сладки мечти, можете да се обърнете към Ирина Чавдарова на GSM: 0888-36-11-84 или да пишете на e-mail: irina@sladkimechti.bg.

 

произведения на сладкарското изкуство в сладки мечти

 

поръчка от сладки мечти

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Sweet Dreams – торти връщат сладостта от неповторимите спомени

Усещането за страхотна лятна ваканция се пренася върху торта с тематична украса, създадена изцяло по вкуса на любимите хора.   виж още »

Как се прави кондензирано мляко и сладкиши с кондензирано мляко

Кондензирано мляко вкъщи или торта с кондензирано мляко от Sweet Dreams.   виж още »

Полезни сладкиши от Sweet Dreams за стимулиране на мозъка при учене

Ядки, натурален шоколад, сушени плодове и полезни мазнини засилват паметта и създават спокойствие преди изпитите.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта