Регистрация

Прословутата закуска за здраве на проф. Мермерски

28 Jun 2013   /   nina123   /   Видяна: 11153
Прословутата закуска за здраве на проф. Мермерски

Тялото ви ще функционира правилно, ако често закусвате кисело мляко с пектин и ядки.

Хит в модата на здравословното хранене повече от 2 години е препоръчаната млечна закуска от проф. Христо Мермерски. Той обяснява, че тя, наред със сладкия си и приятен вкус, има детоксикиращо действие, задейства работата на стомаха и червата по нежен и благоприятен начин след нощната почивка, благоприятства ускоряването на метаболизма и не е тежка. Хора, които са се подлагали на този сутрешен режим на хранене споделят, че се чувстват заситени, но не подути, апетитът им през деня е умерен, а след 2 седмици вече свикват почти всеки делничен ден да си хапват сладката каша. Не след дълго идват и резултатите – редовно и лесно ходене до тоалетна – като по график, както и сваляне на натрупани излишни килограми и мазнини, ако има такива.

Разбира се този режим не е диета за отслабване – неговата основна функция е да задейства правилната обмяна на веществата, да ускори метаболизма и да даде на тялото нужните му съставки за старта на един пълноценен ден, обяснява проф. Мермерски. Киселото мляко има детоксикираща функция, прочиства кръвта, белия дроб и чрез млечните бактерии благоприятства правилната работа на корема и стомаха. Пектинът е полезен за редица вътрешни органи, а освен това предпазва сърдечно-съдовата система. Медът в комбинация с орехи е всепризнат илач и мехлем за здраве в българската народна медицина, а прополисът се грижи за укрепването на имунната система.

Друг плюс на тази закуска е, че се приготвя само за 5 минути, а и не отнема много време за изяждане. Можете да смесите още от вечерта пектина с меда и киселото мляко, за да се разтворят хубаво до сутринта. Така че зарежете плановете за кифла или баничка и вижте как да си я приготвите:

Необходими продукти за 2 порции:

  • 400 г кисело мляко
  • 1 с.л. ябълков пектин
  • 1 с.л. мед
  • 40-50 г орехи
  • ½ ч.л. канела
  • 30 капки прополис

 Смесвате всичко и закуската е готова. Към изброените продукти можете да добавите и малко сушени или пресни плодове по избор.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Сосове за мазане на закуска

С какъв сос да намажем препечената филия, крекерите или оризовите бисквитки за старт на деня?   виж още »

Кафе с масло или какво е бронирано кафе?

Добавката на мазнини към сутрешното кафе убива апетита, премахва нуждата от закуска, дава енергия и намаля дневния прием на калории.   виж още »

С кои плодове не се закусва

Кои плодове не се ядат на гладно и как вредят на стомаха? виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта