Регистрация

Пет трика за готвене с удоволствие

07 Jun 2019   /   nina123   /   Видяна: 1590
Пет трика за готвене с удоволствие

Как се създава любов към кулинарията, за да не бъде спретването на вечеря просто досадно задължение?

 

Любовта към готвенето често прераства в досадно задължение, когато след края на уморителния работен ден, заслуженият релакс е предхождан от направата на семейна вечеря. И така дните се редят, годините минават, а залезът се изпраща над печката и плота с умора и пот на чело. След време любовта към кулинарията остава на заден план, защото готвенето е станало задължителен ангажимент. А нима не е хубаво да бъде отмора и да се върши с мотивация и удоволствие? Ето как може да върнете предишната тръпка.

 

1. Налейте си чаша вино или бира. Виждали ли сте колко кулинари готвят буквално с чаша в ръка. „Глътка за мен, глътка за ястието“, казват те. И на лицето им е изписано щастие. Опитайте и вие. Направете си малък купон в кухнята като се порадвате, че сте останали насаме със себе си и то в компанията на любимата напитка, която ви кара да се почувствате специално.

 

2. Пуснете си музика. Какво е парти без музика? Ако настроението го изисква – бушувайте под звуците на силен метал, отпочивайте с класика, наслаждавайте се на естрада или пейте на воля любимите поп парчета. Така неусетно ще свършите „работата“ над печката. А защо не разкършите талия на фолк или латино под светлините на абсорбатора.

 

3. Ако наистина не ви се готви – не го правете. Това не означава да бойкотирате ежедневно направата на домашна храна. Но нека готвенето не бъде и препъни камък към щастието и спокойствието ви. Отделете си място в кухнята, на което да съберете брошури с меню и доставки на храна. Така след тежък ден просто можете да изберете китайско, пица, италианска храна или сръбска скара. В днешно време вечерята може да е и на едно позвъняване разстояние.

 

4. Гответе с близките, когато това ви е приятно. За да не чакате момента за сядане на трапезата, можете да си викнете компания в кухнята. Любимият човек, съквартирантът, детето – имате с кого да споделите и работата да върви гладко и неусетно. Обяснете това ваше желание на хората в обкръжението си и те ще ви разберат. Пък и могат да се включат в направата на вечерята.

 

5. Забавлявайте се с нови продукти и техники. Често любовта към кулинарията се губи в рутината. Хората свикват да си готвят едни и същи ястия, да използват определен набор от продукти и след време спират да се осмеляват в импровизации. Там някъде удоволствието прераства в ангажимент. Затова си изберете ден от седмицата, в който да опитвате нещо ново и различно. Осмелявайте се да комбинирате щури съставки, да търсите вкусове, които винаги сте мечтали да опитате. Сбъдването на бляновете, било то и кулинарни, носи особена наслада и вдига самочувствието.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Трикове с водка за дома

Водката чисти лепило и петна, гони миризмата от обувките и мие прозорци и огледала. виж още »

Секс в кухнята – защо не се получава

Петънцата от храна разсейват домакинята, а сензорните котлони могат да причинят сериозни изгаряния на разпалените любовници. виж още »

Полезни трикове при пържене

Пържете винаги сухи продукти в сух тиган и голямо количество добре загрята мазнина. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта