Регистрация

Пет практични хитринки в кухнята

28 Nov 2019   /   nina123   /   Видяна: 1936
Пет практични хитринки в кухнята

Как да свалите зърната от варена царевица. как се мият и отцеждат листни зеленчуци, как се реже голямо количество варени яйца, как се реже киви с миксер и за какво помага кухненската горелка?

 

Готвенето е процес на самоусъвършенстване, в който всеки си изгражда собствени навици и намира най-лесните и приятни начини за направата на обичната храна. Със сигурност имате десетки свои трикове за улесняване на готварската работа, но каналът 5 minute craft предлага още идеи, които да приберете в инвентара си с хитринки и да ги използвате за бързи и лесни резултати в кухнята.

 

1. Белене на киви с миксер. Всъщност от робота за разбиване ще ви е нужна само бъркалката. Кивито се разрязва на две половини. След това вкарвате бъркалката с 4 разделения в едното парче през сърцевината и завъртате. Получавате 4 еднакво големи и сочни обелени парченца от плода. Така няма риск от оставане на бодлички или разкашкване на меката сърцевина.

 

2. Бързо нарязване на сварени яйца. След като обелите голямо количество сварени яйца, ги наредете на дъска за рязане. Вземете скарата от любимото си барбекю и с едно натискане ще имате нарязани на еднакви парчета яйца. А после можете да ги добавите към салати или да украсите с тях ордьовъра си. тава буквално за секунди.

 

3. Как се махат зърната от царевица. Ако сте сварили апетитните мамулчета, но ви трябват само зрънцата им, не се мъчете да дялкате с нож. Има и по-лесен начин. Вземете кръглата метална формичка за сладки и прекарайте през царевицата. Така зърната ще паднат и в ръката ви ще остане само отпадъчната сърцевина. Доста е бързо и чисто.

 

4. Заместител на центрофуга за отцеждане на зеленчуци. Сигурно завиждате на онези домакини, които могат да се похвалят с домашна центрофуга. След като накиснат любимия спанак, рукола или други листенца за салата, ги измиват и прибират в джаджата. После въртят ръчка и водата се отцежда. Така остават свежи и сочни сухи листа. Е, можете и вие. Запазете си мрежичката от плодове, които сте купили. Приберете листата в нея и накиснете в купа с вода. После изваждате мрежата и тръскате над мивката. Ето същия резултат, но без машина, която да заема излишно място в кухнята.

 

5. Отваряне на вино с горелка. Да няма тирбушон в най-важния миг – когато се отваря любимата бутилка – си е цяло бедствие. Не се предавайте. Вземете горелка за карамелизиране на сладкиши, запалка за газов котлон или обикновена запалка. Нагрейте пространството между напитката и тапата. Не се притеснявайте – стъклото на шишето няма да гръмне. Топлият въздух обаче се разширява и избутва капачката. Вече имате отворено вино – честито!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хитри идеи за картонени кутии в кухнята

Практични приложения на картонените кутии. Направете си кошче, шкафче или органайзери от стари кутии.   виж още »

Дарете с нов живот отпадъците в кухнята

Пластмасовите контейнери, черупките от яйца, мрежите от опаковане на плодовете, остатъците от стари сапуни и зеленчуци могат да направят живота по-лес виж още »

Метална, дървена или силиконова бъркалка да си купя?

Кой е най-добрият материал, от който се правят приборите за готвене?   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта