Регистрация

Общото между любимите животни и предпочитаната храна

20 Feb 2014   /   nina123   /   Видяна: 2942
Общото между любимите животни и предпочитаната храна

Хората, които обичат кучета, са месоядни, любителите на котките наблягат на гарнитурата, а птицевъдите харесват животински субпродукти.

Странна анкета бе проведена през 2006 г. от британски психолози. Те се опитаха да установят връзката между вида на домашния любимец и хранителните предпочитания на стопанина. Трудът им не бе много успешен, тъй като в изводите се заявява, че са верни за 67% от хората, но все пак данните надхвърлят златната среда, затова ние от kulinarno.bg решихме да ги споделим с вас. Те могат да ви помогнат в избора на меню за хора, които знаете, че имат определен домашен любимец. Вие сами преценете дали ще се доверите на проучването или просто ще го използвате за отправна точка.

Хората, които отглеждат кучета са месоядни. Те не сядат без мръвка на масата и са склонни дори и в закуската си да резнат по парче салам или суджук – ей така за адета. Тях ще впечатлите с добре сготвена свинска пържола и плато от вълчи мезета. Не ги мъчете с постни ястия.

Хората, които отглеждат котки обръщат особено внимание на гарнитурата. Те с чиста съвест могат да нарекат основно пържените и печените картофи, варения ориз и задушените зеленчуци. Когато си хапват месо, предпочитат то да е пилешко. Котколюбците отхвърлят храните, след чиято консумация ще се чувстват подути, отпуснати и ще усещат тежест.

Хората, които отглеждат птици, предпочитат животински субпродукти. Каква ирония – едни от любимите им ястия са яйцата. Няма да откажат също кашкавал и всякакви сирена. Тях ще впечатлите с разнообразно плато от всякакви млечни продукти, особено, ако са панирани в яйчена коричка.

Хората, които отглеждат рибки са непретенциозни към храните. Дори и да им стоплите полуфабрикат на микровълнова, те с ухота ще го изядат, все едно сте им приготвили луксозно ястие. Същевременно не се впечатляват от изискани блюда и скъпи продукти. Ако правите вечеря за такъв човек, няма смисъл да разхищавате, защото реакцията му във всеки случай ще е една и съща – ако е гладен – ухотно ще се нахрани, ако не е – ще си вземе малко, колкото да не ви убиди.

Хората, които отглеждат гризачи, са привърженици на менюто на домашните си любимци. Очаквайте, когато попаднете с тях на една маса, да не успеете да се докопаете до салатата и ядките. Една част от тези стопани са вегетарианци; друга пък особени привърженици на морските дарове. Общото при повечето е, че умеят да се пазят от преяждане, така че ако не искат да продължат с дегустацията на блюдата ви, не го приемайте лично.

Хората, които отглеждат земноводни, буболечки и влечуги, са любители на ексцентричните храни. Те се увличат по китайска, индийска, японска и мексиканска кухня – всичко което не вирее по техните земи и не се продава в кварталния магазин. Отворени са към експерименти, затова можете да заложите на месо с канела, изключително люти ястия и продукти, типични за етническата, но не и за модерната кухня. Ако си търсите луд, който да опита панираните ви скакалци, пикантния ви крем-карамел или блюдо с камилско – то нека той си гледа костенурка, варан, бръмбари, пеперуди, змия или друга странна животинка.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Първото котешко кафене с кауза в Южна Америка

Кафене с котки позволява на посетителите си да осиновят осиротял мъркащ любимец.   виж още »

С какви храни е склонна да преяжда всяка зодия

Водолеят е рекордьор по унищожаване на сандвичи, близнакът разваля фигура с пържени картофки. виж още »

В Софийския зоопарк – пухкаво и пернато гладно няма

Животните в Зоологическата градина в София получиха дневните си дажби пред очите на kulinarno.bg виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта