Регистрация

Народна медицина за отказване на цигари

31 Jul 2019   /   nina123   /   Видяна: 2145
Народна медицина за отказване на цигари

Билки при отказване на цигари успокояват, правят вкуса на тютюна неприятен и потискат никотиновия глад.

Един от всеки пет българи би желал да откаже цигарите, сочи национално проучване, цитирано във V-box7 канала Баба знае. За съжаление не всеки опит да се спре практикуването на вредния навик, е успешно, отбелязват още авторите. В помощ за спиране на тютюнопушенето идва и народната медицина със своите лековити билки и треви. Ето какви предложения за билкови асистенти при спиране на цигарите откриваме в канала.

 

1. Лобелия прави дима непоносим. С това си качество е помогнала на много хора да откажат тютюнопушенето. Продава се в билкови аптеки и се слави с успокоителните си свойства да отпуска ума и тялото. Вари се отвара като 2 с.л. от сухата лобелия се заливат с 700 мл вода и се кипват. Отварата се вари 10 минути, след това почива. Пие се неподсладена. А след консумацията ѝ цигареният дим има ужасен вкус и се усеща непоносимост към него.

 

2. Валерианът потиска абстиненцията. Силните му успокояващи свойства спират типичната нервност при отказа на цигари. Вместо да запалите една, можете да пийнете чаша отвара от валериана. Билката подобрява съня и спира среднощното будене, в което така силно се усеща желание за палене на фас.

 

3. Овес – едновременно създава усещане за спокойствие и задоволява апетита, който се появява след спиране на никотина. Също като него действа и билката китайски лимонник. Зърната и на двете растения се сваряват. Може да се хапват, както и да се пие водата от варенето.

 

4. Върбинка бори никотиновия глад. Цветето съдържа никотини, които постепенно и плавно отказват от цигарите, замествайки ги по естествен начин. Така зависимостта намалява. Същият ефект ще постигнете, ако изяждате по един печен патладжан на ден. Тъй като зеленчукът натоварва вътрешните органи, след седмица намалете дозата наполовина.

А най-добрият начин за отказване на цигари си остава - ДА НЕ ГИ ЗАПОЧВАТЕ!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Дебелеенето по-смъртоносно от тютюнопушенето

Хората с наднормено тегло са здравословно по-застрашена група от пушачите.   виж още »

Готвенето на огън - еквивалент на тютюнопушенето

Печенето на храна на барбекю или скара уврежда белите дробове също както цигарите.   виж още »

Къри, солети и близалки отказват от цигарите

Индийския микс от подправки лекува никотиновата зависимост. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта