Регистрация

Модерни кокошки лекуват тежки болести

09 Oct 2017   /   nina123   /   Видяна: 1800
Модерни кокошки лекуват тежки болести

Китайски кокошки снасят яйца, лекуващи рак, хепатит и множествена склероза.

Кокошки предават лечебен протеин от себе си в яйцата, които снасят, като по този начин борят едни от най-тежките съвременни болести. Тази идея звучи в рамките на научната фантастика, но за огромна радост тя вече е факт и първите модифицирани пернати снасят таблетки в черупка, пише БГНЕС. За съжаление обаче лечебните яйца трябва да преминат още тестове и да се сдобият с нужните разрешения, за да излязат на пазара, като са насочени към фармацевтичната, а не към хранителната индустрия.

Идеята преминава към разработки още преди десетилетие, а днес успехът е факт, обявяват създателите на практичния лек. Те решили да имплантират протеина интерферон бета в петльова семенна течност. Веществото се възпроизвежда и се използва при лечението на ракови заболявания, хепатит и множествена склероза. С обогатената сперма те оплождат яйца, от които след това се люпят кокошки. Новите същества от своя страна започват да снасят яйца, богати на веществото. Така всеки ден кокошката дава по една доза надежда на тежко болен. Вече има три живи и снасящи яйцата си пернати, които представляват своеобразна аптека на два крака с клюн.

Новите лечебни яйца намляват цената на медикаментите. Това е основната причина да бъде потърсена алтернатива за производството на протеина. Създателите му обявяват, че ако премине всички оставащи тестове и получи разрешение да се продава като лекарство, цената на доза интерферон бета ще спадне с минимум 10% и така ще стане по-достъпен за болните. Най-добрите прогнози дори вещаят, че яйчената надежда за човешкия живот може да струва и наполовина на сегашната.

Учените от Японския национален институт по напреднали индустриални науки и технологии, разработили хитрия начин за медикаментозно лечение, са изправени пред голяма трудност с лансирането на продукта, защото законите за лекарствата в Страната на Изгряващото слънце са много строги. Основният страх сега е, че процесът на наблюдение и одобрение на специалните яйца ще отнеме години – дори може би повече от времето, за което реално са създадени. А през този перод много хора, които не могат да си позволят скъпия медикамен, ще трябва просто да чакат.

Еропейски учени обявиха откритието на лечебни кокоши яйца като истинска сензация в медицината. Въпреки че кокошите продукти съдържат вече открит медикамент, който не е панацея, начинът на приемането и дозирането, както и идеята за по-ниската цена и по-висока достъпност, правят изобретението уникално по рода си. То не води до гарантирано оздравяване, но доказано лекува симптомите и забавя процеса на развитие на болестта. От своя страна кокошото яйце е една от най-полезните храни, които човечеството познава и наред с лекарството, имплантирано в себе си, то съдържа още нужни на организма вещества, които ще се съчетаят идеално по време на лечението.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Първият в света яйцемат „снася“ в Хърватска

Автомат за яйца пуска черупчесто коко срещу стотинка. виж още »

Траки по българските земи пиели вино от щраусови яйца

Уникална кана от бронз и черупка на щраусово яйце разказва за ритуалите на траките от 5 век пр. Хр. виж още »

Учени от БАН: В ориза на България се крие мощна сила за икономически растеж

Екип от български специалисти откри, че от ненужните оризови люспи можем да произвеждаме чипове, керамика и водни прочистватели. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта