Регистрация

Модерна и практична украса от храна за Хелоуин

23 Oct 2014   /   nina123   /   Видяна: 4302
Модерна и практична украса от храна за Хелоуин

Накичете празнично дома си с „демонични“ подръчни хранителни продукти и собственоръчно направена украса за Деня на Вси Светии.

Само преди десетилетие последният ден от месец октомври не се приемаше като празник, но с навлизането на модерните традиции  и българинът започна да чества странния за родните обичаи Хелоуин. И докато повечето възрастни това е просто ден, в който по улицата се разхождат странно облечени малчугани с тикви-фенери и зловещи дрехи, то за децата 31 октомври е дългоочакван ден на забавление и еуфория, подготовката за който започва поне седмица по-рано.

Ако сте родител, несъмнено вашето невръстениче вече е поставило въпроса какви дрешки ще му купите за Деня на Вси Светии и с какви сладкиши ще посрещнете тайфите от маскирани трикаджии, които са готови да ви напакостят, ако не пуснете по някой бонбон в торбичката им. Общата атмосфера неусетно привлича в празника и тези, които отказват да отдадат чест на чуждоземската традиция, затова ние от kulinarno.bg ще ви дадем няколко практични съвета как да подготвите подобаваща атмосфера за вашето дете, приятелите или дори неканени гости като не пилеете особено време в направата на украси.

Още миналата година се спряхме на темата КАК СЕ ПРАВИ ТИКВЕН ФЕНЕР ЗА ХЕЛОУИН. И за да не се повтаряме с най-традиционния за празника символ, ще се фокусираме на неговите алтернативи, за които няма да ви трябва длето и здрава нервна система, а същевременно са също толкова ефектни и модерни. Най-вероятно продуктите за тях вече са във фруктиерата или хладилника ви, така че нямате оправдание да не отделите една от следващите вечери на фенерно творчество и демонични украшения.

Портокали и мандарини също са разкошни фенери. Не сте ли се замисляли, че мандарината и портокалът приличат на малки тикви? Точно за това можете да ги използвате. Почистването на сърцевината им е доста по-лесно от това на тиквата, а кората им е по-мека и податлива на прецизно изрязване. С чаена лъжичка лесно ще оберете месестата част (от която можете да си направите и плодова салата), а когато запалите свещичка в цитрусов плод, целият ви дом ще заухае на свежест. Единствения проблем с този вид украса е, че е доста по-нетрайна от тиквата. Само след няколко дни оранжевите свещи ще започнат да се сбръчкват и да изсъхват.

Боядисайте с кръв от цвекло домашните сладкиши и курабийки. Ако ви трябва боя за храна, не е нужно да залагате на сладкарската синтетика. Точно сега на пазара се появява прясното цвекло, богато на лилави сокове. С неговата естествено боядисваща течност можете да нашарите домашно изпечени сладки, които да изглеждат като кръвясали. Предсатвете си само ефекта от боядисването на дори купените кръгли белтъчени целувки или бели масленки с тази кръв. Ето как обикновената сладка се превръща в десерт за Хелоуин.

Бързи призраци от белтъци. Това е бърз трик да накарате детето си да хапне тематична вечеря за Вси Светии, преди да хукне с приятели по домовете в правене на пакости и събиране на сладкиши. Просто отделете белтъците от жълтъците на яйцата и пържете всеки белтък по отделно в много силно сгорещено олио. Независимо в каква форма се угъне по време на термичната обработка, с две очи от семена нар или черен пипер пърженият белтък се превръща в своеобразно призраче.

А ето и как да си сготвите някои традиционни храни за Хелоуин:

Череп на зомби от прошуто

Кръвясал човешки мозък с грозде

Отрязани пръсти за хрускане

Пица с печен призрак

Украса на гроб от сладкиш с кървави ръце

ПОДОБНИ СТАТИИ

Soul Cakes – началото на лакомствата за Хелоуин

Най-подходящият сладкиш за Хелоуин носи историята си от далечни времена и все още посреща компаниите с деца във Великобритания.   виж още »

Спаси трапезата на Хелоуин в последната минута

Храни за Хелоуин, които се приготвят за по-малко от половин час.   виж още »

Защо на Хелоуин се прави фенер от тиква

Историята за фермера Джак, тиквения фенер и духът, който броди, носейки горящ огън в тиква. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта