Регистрация

Здравословно хранене - прекият път към щастливия живот

24 Jun 2013   /     /   Видяна: 2988
Здравословно хранене - прекият път към щастливия живот

Макар и да сме в края на март, все още можем да кажем, че годината е в началото си, а настъпващата пролет съвсем ни помага да избистрим умовете си и да подготвим новите планове. Това е идеалното време да конкретизираме сами за себе си резултатите и целите, които искаме да постигнем до края на 2013-та.

Вярваме, че част от плановете ви са свързани и със здравословния начин на живот. И тъй като Kikkoman e марка, която поставя на първо място грижата за здравето, ето и какви съвети ни дава най-цененият соев сос в света. Надяваме се, че всеки един от тези съвети ще ви помогне да се чувствате добре и да се радвате на живота, въпреки натоварения си график и ежедневие.


Съвет 1: Бъдете точни и конкретни

Колкото в по-малки детайли обрисувате всяка една цел, която си поставяте, толкова по-трудно ще е да игнорирате нейното изпълнение. Ако например целта е свързана със здравословния начин на живот, не трябва само да си кажете: "От сега нататък ще се храня здравословно". Трябва да се заемете и с търсенето на подходящите сезонни рецепти, които ще ви помогнат да се храните здравословно всеки ден.


Съвет 2: Мислете положително

Какво ще кажете да възприемете един положителен подход за изпълнението на неприятните задължения? Със сигурност това ще ви помогне да отделите повече внимание на ежедневния си начин на живот и да намалите стреса, който неизменно съпровожда трудните ситуации, в които попадате. Сигурни сме, че положителното мислене наистина може да подобри живота ви. Въпросът е да се придържате към целта.


Съвет 3: Поддържайте баланс в живота си със спорт

Най-общо казано спортът подобрява имунната система, помага да се постигне или поддържа идеалното тегло, а и като цяло тонизира тялото. Ако можете да намерите един спорт, на който да се радвате и да практикувате с много желание, това със сигурност ще се превърне в идеалния начин да изключите и да презаредите батериите си.

Съвет 4: Вашият път към целта

Няма спор, че целите са важни. Въпреки, че е важно и да знаем какъв път ни очаква за тяхното постигане, за да не се окажем в един момент демотивирани. Например, ако целта е да свалим мечтаните килограми, пътят не е гладът, а изборът на правилното здравословно меню.


Съвет 5: Експериментирайте

Замисляли ли сте се защо винаги готвим едни и същи ястия? Обмисляли ли сте например да използвате соев сос за някой десерт? Експериментирането е пътят към едно предизвикателство за самите нас, а резултатите могат да ни мотивират още повече към целта да бъдем различни.

А ето и нещо любопитно за експериментирането със соев сос: най-голямата грешка, която правим ние европейците при консумацията на соев сос е, че слагаме много. Ама наистина много. А всъщност, ако се ползва качествен и най-важното истински соев сос (под "истински" японците разбират, че е направен само и единствено от соя, сол, пшеница и вода и е ферментирал поне 6 месеца), то не е нужно да "давим" манджата. Достатъчни са само няколко капки от  "истинския" ароматен соев сос, за да овкусим цялото  ястие.

И тъй като говорим за здравословен начин на живот, рецептата, която ще ви представим, може да бъде вашето ново начало. Поставете го точно сега. Започнете от днес.


Азиатски ориз и миникюфтенца

Необходими продукти:

200 г ароматен ориз

1 малко парче джинджифил (около 2 см)

500 г мляно говеждо месо

1 яйце

2 с. л. галета

10-12  с. л. соев сос Kikkoman /в случай че желаете, може да използвате предложението на Kikkoman за соев сос с по-малко сол. Диспенсърът е разпознаваем по своята зелена капачка/

лют червен пипер

прясно смлян черен пипер

400 г моркови

1 с. л. сусамово олио

Време за приготвяне: 35 минути


Начин на приготвяне:

Пригответе ориза според инструкциите, описани на опаковката му. Обелете хубаво джинджифила. Смесете в едно говеждото месо, яйцето, около 100 грама от сварения ориз, половината от джинджифила, галетата и 3 с.л. от соевия сос. Цялата смес подправете с червен и черен пипер.


От цялата получена смес оформете малки кюфтенца и ги подредете в тенджера с по-голям диаметър. Добавете около литър вода и 5 с.л. соев сос и оставете кюфтенцата да заврят в тенджера за около 10 минути.

Докато кюфтенцата се приготвят, обелете и измийте морковите. Нарежете ги на ивици и ги запържете в горещо олио.

Подредете в подходящ съд, за да оформите порциите: малко от сварения ориз, кюфтенца, малко от пържените моркови и украсете с останалия свеж джинджифил.

Ако искате да продължите да експериментирате с нови рецепти със соев сос, вижте още интересни предложения тук.



Tags: Kikkoman

ПОДОБНИ СТАТИИ

Оправете настроението и интимния си живот с тези храни

Яйца, риба, месо и семена връщат настроението след лятната ваканция и подсилват половата мощ.   виж още »

Средиземноморската диета пази от депресии

Храненето с плодове, зеленчуци и меса, бедни на мазнини, се грижи за доброто настроение и пази от психически разстройства. виж още »

Бобовите култури понижават холестерола и кръвното

Редувайте фасул, грах и леща всеки обяд и ще се радвате на строен силует и здраво тяло. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта