Регистрация

Здравословни гатанки с храна за малки дечица

08 Oct 2021   /   nina123   /   Видяна: 2923
Здравословни гатанки с храна за малки дечица

Изпитайте мъничето си за познания върху храните и позабавлявайте децата с въпроси за полезни и питателни хранителни продукти. Детски гатанки с храна.

 

Мъниците избират ястията по техния вкус, но в ранната си възраст те не умеят да решават кое е полезно за тях и кое – не. Ето тест с хранителни продукти за деца, в който родителят може да се включи с обяснения кое е полезно, кое не и защо някои ястия са по-подходящи от други. Заемете се с веселата кулинарна игра за деца „Познай кой съм аз“, публикувана от канала Games4less. Отговорите ще намерите в края на материала. Всяка гатанка е с три зададени подсказки. Можете да ги четете на детето си една по една, като изчаквате да отговори след всяко изречение.

1. Сготвена съм на фурна. Имам кръгло тестено лице, върху което е разположена комбинация от домати и сирене. Обикновено се хапвам на парчета.

2. Аз съм напитка, направена от зърна. Консумирам се както топла, така и в студен вариант. Някой хора казват, че след поглъщане ги карам да се чувстват по-малко уморени.

3. аз съм направен от брашно и набухвател. Продавам се в пекарните. Хората ме използват, за да си правят сандвичи.

4. Течен съм, но не ставам за пиене. Твърде сладък съм. Правя се от насекоми.

5. Аз съм сладко лятно лакомство. Ако прекалиш с мен, ще те заболи гърло. Сред любимите десерти на децата съм и топлината ме втечнява.

6. Аз съм жълто или бяло. Правя се от мляко. При нагряване се разтапям.

7. Аз съм зелен голям плод с червена сочна сърцевина. Зрея през лятото и имам семки, които не се ядат. Съдържам сладки сокове, които те карат да пишкаш много.

8. Имам овална неядлива обвивка, която лесно се чупи. Идвам от пернати животни. В сготвен и обелен вариант можеш да видиш два отчетливо различни цвята от мен.

9. Аз съм много полезен за здравето и се хапвам преди основните хранения, за да помогна на твоето стомахче да работи по-добре. Имам милиони разновидности и се консумирам както в сурово състояние, така и печен или варен. Обявен съм за една от най-полезните храни на света и мога да бъда диетична гарнитура.

10. Ако ме пиеш, зъбките ти ще бъдат здрави и красиви. Децата ме обичат преди сън, а бебетата се хранят предимно с мен. Идеално съм за заливка на зърнени закуски.

 

 

1 – Пица

2 – Кафе

3 – Хляб/Питка

4 – Мед

5 – Сладолед

6 – Сирене/Кашкавал

7 – Диня

8 – Яйце

9 – Зеленчук

10 - Мляко

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Лесен тест за познания за храни

Куиз тест за зеленчуци, плодове, подправки и… Индийска храна.   виж още »

Тест за начинаещи кулинари

Кулинарен тест, тест за готвене и тест за обща култура в кулинарията.   виж още »

Кулинарен тест: Закуската разкрива каква доза позитивизъм има в теб

Първото за деня ядене определя нивото на щастие, което излъчваме през деня. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта