Регистрация

Законите на будизма помагат в свалянето на килограми

13 Aug 2021   /   nina123   /   Видяна: 1557
Законите на будизма помагат в свалянето на килограми

Будистки догми подкрепят диетата чрез хармония и учение за живот.

 

Седемте закона на будизма за хармонията дават напътствия как човек да подходи в битието си, за да постигне чрез собствените си сили и таланти максимални резултати. Разтълкувани са в различни аспекти на живота – семейство, бизнес и кариера, взаимоотношения с хората, себепознание, а отскоро и в стремежа към отслабване, благодарение на руски привърженици на будистката теория за хармонията като основа на личностните успехи. Ето как можете да се обърнете към източната философия в стремежа за сваляне на килограми. Мнозина вече са опитали, но само успелите да спазят и седемте правила могат да се похвалят с наистина задоволяващи резултати. Вижте как седемте закона на Буда могат да се превърнат във философия на вашата диета.

1. Мисълта е материална. Това, което човек мисли, може да постигне - смята първият закон. Затова започвайки да смъквате килограми се абстрахирайте от идеите, че е невъзможно, че не бихте имали воля да го постигнете. Вместо това мислете колко добре ще ви стоят дрехите на новата фигура, как ще се чувствате леки, освободени, витални. Мислете често за насладата от постигането на целта – така тялото ще се подготви за предстоящите факти и ще се мобилизира да ги постигне.

2. Успехът идва с малките неща. Вторият закон на хармонията обяснява как никой не постига големи и трайни резултати за кратко време. Ето защо поставете за цел сваляне първо на един килограм или ограничаване от консумацията на 1-2 продукта. Можете да изберете спиране на вечерята, отказ от мазни храни или тестени изделия, край на сладкишите. Постепенно и след постигане на трайни резултати поставяйте новата цел, която също да бъде реално постижима.

3. Научете се да прощавате. Важи най-вече за самия себе си. Не подхождайте с агресия към приятел или близък, поднесъл ви апетитна храна, докато отчитате резултатите. Важно е да не се самонаказвате, ако в даден момент си хапнете парче пица, порция картофки или се насладите на чаша бира или аперитив. Просто приемете, че е еднократно и след това продължавате отново да вървите по начертания си път към идеалната фигура. Спокойствието води към успех, но без прошка няма покой.

4. Всички действия са от значение. Думите нямат стойност, когато делата не са в тяхна подкрепа. Не обещавайте на приятели, че ще се промените. Вместо това ежедневно доказвайте на себе си чрез постигнатите резултати, че вече се променяте. Ако имате възможност, откажете дадена храна или я заменете с по-полезен вариант. Използвайте стълбите и краката си вместо асансьор и транспорт. Всяко едно малко усилие е действие за постигане на целта.

5. Нужно е да проявявате разбиране. Ако въпреки усилията резултатите се забавят или не се отчетат навреме, не се отчайвайте. Разберете, че понякога тялото задържа вода при пълнолуние и килограмите не спадат в такива моменти. Разберете, че понякога апетитът трябва да бъде задоволен в името на общото ви здраве или че отслабването е труден процес, на който сте изначално способни, но просто трябва време. Дори може да се окаже, че сте избрали неправилна за себе си диета и трябва да смените подхода. Важното е да не влагате нерви, а чиста доза разбиране.

6. Победете себе си! Буда казва, че човек е привлечен по пътя на живота не от враговете, а от самия себе си. Ето защо трябва да осъзнаете, че качените килограми са плод на вашите вражески отношения към собственото си Аз. Същото това Аз обаче е способно да промени всичко. Подхождайте с любов към себе си и с целеустременост към поставените задачи.

7. Запазете хармонията си! Този закон обединява предишните шест в едно цяло. Без спокойствие няма наслада от изкачените върхове и преодолените трудности. Постиженията не носят удовлетворение, затова без хармония рискувате съвсем скоро да загубите всичко спечелено. По пътя на отслабването има много трудности, но в никакъв случай е си заслужава да възвърнете свалените килца и да започнете битката си отначало.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Купата на Буда – отслабване, пречистване, пости, здравословно

Диета Купата на Буда блазни с шарена визия, простота на приготвянето, отличен вкус и съвършена комбинация за здраве и лесно отслабване.   виж още »

Какви трябва да са трите основни хранения според Аюрведа

Закуската трябва да е благостна, обядът – питателен, а вечерята лека. виж още »

Кой човек какви храни трябва да приема според аюрведа

Чертите на лицето и тялото отговарят за храните, които може да обработва стомаха ни, твърди индийската медицина. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта