Регистрация

За виното и киното в София Филм Фест 2020

17 Feb 2020   /   nina123   /   Видяна: 2073
За виното и киното в София Филм Фест 2020

Инициативата Кино Гурме настанява пред големия екран с чаша вино в ръка и разказва истории за производство и отлежаване на вина; за любов, вкус и тайните на сладкия живот.

 

За девета поредна година най-големият роден кинофестивал ще бъде съпроводен от неустоимата компания на изтънчените Бакхусови еликсири на Domaine Boyar в кампанията Кино гурме. В рамките на София Филм Фест (12-31 март 2020 г.) ще бъдат излъчвани шест специални прожекции, свързани с винопроизводството и виното като част от човешкия живот и любовта. А по време на насладата от лентата, гостите ще опитат някои от най-изтънчените селекции на Domaine Boyar, обещава мениджърът на производителя Елина Спасова.

 

Опияняващи вкусове и реколти от цял свят. Това очаква вино любителите, дошли да се насладят на интригуващи документални и художествени филми, в които гроздовата напитка господства като симбиоза между човешки познания и труд и неволи на природата. Към всяко от подбраните заглавия ще се поднасят и умело селектирани вина, които да отговарят на цялостното усещане за вкус и драматизъм, създавайки незабравимо кино и вино преживяване.

 

Една година в Порто филмДокументална трилогия на Дейвид Кенард се фокусира върху винопроизводството в три от най-знаменитите винорегиони в света. Това са филмите „Една година в Бургундия“, „Една година в Шампан“ и „Една година в Порто“. Именитият вносител на вино Martine Saunier повежда зрителя към изби, известни със своите творби и представя живота на хората, които стоят зад всяка бутилка. Това са разкази за силния човешки нрав, сблъскал се с неволите на природата; за отношенията в семейството, за радостта от постигнатите цели и за перипетиите по пътя към направата на изтънчено вино.

 

Виното зове показва био вина от францияКак се произвежда БИО Вино? На този въпрос отговаря френският документален филм „Виното Зове“. Лентата разкрива тайните на силни мъже, които стоят зад направата на изискани гроздови еликсири, отгледани по правилата на екологично чистата продукция. Този филм отговаря още на въпроса защо само 3% от френските вина са БИО и какви усилия, познания и техники изисква тази нова и скъпа мода във винопроизводството.

 

Отбивки филм за виноИгрален филм за любовта и виното вплита калифорнийски напитки и сърдечни сантименти във весели любовни истории. Това е филмът „Отбивки“, създаден по едноименния роман на Рекс Пикет. Лентата разкрива преживяванията на двама приятели, потеглили на вино пътешествие из американските изби, за да отпразнуват годеж. Какво се случва когато сърцето е отворено за любов и вино?

 

Сладък живот на Фредерико фелииГурме класика ликува от „Сладък живот“ на Фредерико Фелини. Това е кулминацията на Кино Гурме, споделя изпълнителният директор на София Филм Фест – Мира Сталева. Лентата НЕ е фокусирана върху винопроизводството, нито върху вкусната храна, но разглежда живота като изпълнено със сладости битие, от което може да се опитва още и още, а при всяка нова дегустация да бъдат откривани нови вкусове и нюанси. Кинокласиката, честваща своя 60-годишен юбилей, е представена с възстановени образи и звук, а майсторската игра на Марчело Мастрояни и Анита Екберг ще бъде акомпанирана от подобаващи вина, специално селектирани от Domaine Boyar.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Да познаем виното по бутилката

Как се избира вино с очи? Формата на бутилката, вида на капачката, цветовете на етикета и годината на реколтата говорят за вкуса на напитката.   виж още »

Какво червено вино да избера за празника

Видове червени вина и с каква храна се връзват.   виж още »

Как се прави вино с презерватив

Как кондомът показва ферментацията на виното и отчита кога бакхусовият еликсир е готов. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта