Регистрация

Диета с тиквички и патладжан за съвършено тяло

24 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 5193
Диета с тиквички и патладжан за съвършено тяло

Печените зеленчуци топят мазнините и се превръщат в нискокалорични и здравословни летни ястия.

Повечето диети имат няколко основни принципа – да се избягват мазните и тежки храни, да не се яде пържено, а зеленчуците и нискокалоричните продукти са на почит. Затова в сезона на тиквичките и патладжаните намерихме за вас подходящия режим, с който да лишите тялото си от излишните калории като си хапвате ястия с два от най-продаваните продукта на пазара – тиквички и патладжани. Създателите на диетата предупреждават, че тя не е препоръчителна за хора с проблеми на черния дроб, тъй като патладжана затруднява функцията на този орган. Ако обаче не влизате в тази група, нямате оправдание да не опитате да свалите излишните килограми трайно и да изваяте тялото си, като го лишите от ненужните мазнини и тежки храни.

Диетата е 10-дневна, като първите пет дни се повтарят, а между едната и другата част се дават два дни, в които е препоръчително да наблегнете на закуски и обеди с плодове и вечери с риба и морски дарове, каквито количчества и видове са по вкуса ви. Хубавото тук е, че имате няколко основни ястия по време на режима, затова можете да си ги сготвите в по-големи количества и просто да отмервате необходимия грамаж за дадената доза. Диетата е подходяща както за мъже, така и за жени и деца, защото тя не е свързана с малки количества, а със здравословно приготвени нискокалорични манджи.

Ето и рецептите, които ще ви бъдат нужни:

1 – Тиквички с ориз – Направете си цяла тава, като опечете 2 ч.ч. ориз с 600 г тиквички нарязани на кубчета. Сложете суровия ориз в загрята фурна със 7 ч.ч. вода и 75 мл зехтин. Когато водата се абсорбира на 2/3, добавете нарязаните на малки кубчета тиквички, размесете и оставете да се изпече до готовност. Не добавяйте сол.

2. – Тиквички с кайма – Запечете колкото да се отдели на ситни късчета в сух тиган 500 г кайма. След това я смесете с 1 кг тиквчки, нарязани на кубчета и поставете да се пече на фурна с 250 мл вода. Овкусете с черен и червен пипер и полейте с 30 мл зехтин. Когато водата се абсорбира на 90%, ястието е готово.

3. Лодки с яйца – Сварете 4 надупчени с вилица патладжана за 5 мин в подсолена вода заедно с 4 тиквички (без да ги дупчите). Разрежете зеленчуците по дължина и извадете сърцевината им с лъжица. Смесете сърцевините с две разбити яйца и напълнете със сместа тиквичките и патладжаните. Печете 20-25 мин.

4. Печени зеленчуци с копър, оцет и чесън – Опечете на скара или грил без мазнина 4 тиквички и 4 патладжана, нарязани на дълго. Полейте ги със сос от 100 мл оцет, ½ връзка копър и 10 скълцани скилидки чесън. Изпечете си по този начин още тиквички и патладжани, без да ги поливате със соса.

5. Каша от патладжани с кисело мляко – Разрежете 6 патладжана по дължина и ги сварете хубаво. След това издълбайте в съд сърцевината им и я намачкайте с преса. Добавете 2 кофички кисело мляко, връзка копър и 12 скилидки чесън. Сипете 4 с.л. зехтин Extra virgin.

Ден 1: Закусете с 2 варени яйца. Обядвайте 200 г тиквички с кайма. За вечеря изяжте 250 г от млечната смес с патладжани.

Ден 2: Закусете с кофичка кисело мляко с лъжица канела и малко мед. Обядвайте с 2-4 от лодките според зависи от големината им и степента ви на глад. За вечеря яжте от печените зеленчуци с копър и чесън.

Ден 3: Закусете тиквички с ориз. За обяд яжте тиквички с кайма. Вечеряйте с патладжани с мляко.

Ден 4: Закусете с лодки с яйца. Обядвайте с патладжанената каша, а за вечеря хапнете тиквички с ориз.

Ден 5: Закусете тиквички с ориз. За обяд яжте лодки, а на вечеря си хапнете печени зеленчуци с копър и чесън.

След това се поставете два дни на плодов или плодово рибен режим, като не консумирате рибата и плодовете заедно и не ядете плодове за вечеря. Повторете диетата още пет дни и се насладете на резултата и лекотата, която ще усетите.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Ястия с тиквички за лятната диета

Диетични и вкусни храни с тиквичка помагат за отслабване без глад и лишения.   виж още »

Библейската диета се възражда в принципите на модерното полезно хранене

Яденето на семена, пълнозърнести хлябове, морски деликатеси и умерено количество месо, както и задължителното присъствие на вино на трапезата ни правя виж още »

Пет причини да ядем тиквички през лятото

Тиквичките спомагат за хидратирането на организма, оформянето на естетична мускулатура, отслабването и пълноценното хранене с грижа за стомаха. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта