Регистрация

Диета за костите и ставите при застудяващото време

21 Oct 2019   /   nina123   /   Видяна: 1432
Диета за костите и ставите при застудяващото време

Диета с млечни продукти и риба се грижи за тялото при есенното застудяване.

 

Листата позлатяват, денят става по-къс, а времето осезаемо захлажда, създавайки дискомфорт в опорно-двигателната система. Именно в този период липсата на калции в менюто може да се отрази под формата на болка в ставите. Освен това на вратата чукат есенните дъждове, а с тях и рискът от подхлъзвания. Подгответе костите си за сезона, като ги обгрижите с допълнителни количества от важните калций, калий и фосфор, които да ги заздравят и да поласкаят сухожилията с подстрекаване на еластичността. Ето диета, с която хем ще поддържате теглото си, хем ще се погрижите да намалите риска от травми и болка през есента и зимата.

 

Седемдневна диета за здрави кости. Можете да я повтаряте една на всеки пет седмици през есента и зимата, за да се радвате на оптималния ѝ ефект и да подсигурите здравето на опорно-двигателната система и прочистването на натрупани излишни килограми. Режимът е създаден от немски хранителни експерти и изключва консумацията на хляб, захар, месо и тежки пържени храни. Хапват се предимно млечни продукти и морски дарове, но никога заедно в едно хранене. Набляга се също на плодове и зеленчуци защото фибрите им подобряват усвояемостта на ценните вещества от храната, а витамините им допринасят за идеалния баланс в организма.

 

Ден 1: Започнете с кисело мляко – около 200 г ще ви е достатъчно за закуска. Обядвайте 2 или 3 варени яйца със свежа салата. Следобеда хапнете плод или ядки. За вечеря си изберете 300 г филе от печена морска риба, поднесена със спанак и семена.

 

Ден 2: Закусете 200 г бяло сирене с 1 варено яйце и зеленчук по избор. На обяд хапнете паниран кашкавал. За следобедна закуска – кисело мляко с плодове. На вечеря си направете пищна салата с ядки, морски дарове и семена. Добавете студено пресован зехтин.

 

Ден 3: Поглезете се с любимите си сирена, комбинирани с плодове и ядки. На обяд си изберете рибно меню. Следобеда залъжете глада с ядки и плодов фреш. За вечеря хапнете сиренце със зеленчуци.

 

Ден 4: Изпийте до 400 мл пълномаслено мляко, в което можете да добавите какао, мед или от любимото си кафе. На обяд хапнете риба в сметанов сос. Следобеда си изберете сирена, а на вечеря се насладете на пресни зеленчуци с две варени яйца.

 

Ден 5: Закусете кисело мляко с плодове. На обяд изяжте около 200 г паниран кашкавал със зеленчуци. Следобеда хапнете микс от сирена с плодове и ядки, а за вечеря изпийте чаша мляко с какао и мед.

 

Ден 6: Съгурно сте гладни след вчерашния най-тежък ден. Направете си обилна закуска – плодов фреш, ядки, бучка сирене, варено яйце, зеленчук. Хапвайте колкото ви е сладко от изброените храни. За обяд смесете листни зеленчуци с печено рибно филе или мариновани морски дарове. На следобедна закуска се поглезете с изящна порция риба, а за вечеря просто изпийте един чай от любимия си вид.

 

Ден 7: Направете си кисело или прясно мляко около 300 мл с добавка от мюсли, сушени плодове, мед, канела – каквото ви харесва. Обядвайте бяло сирене с варено яйце и зеленчуци. Следобеда хапнете сурови ядки и пийнете един фреш, а на вечеря си изпечете риба и си я сервирайте с по-тежка гарнитура от обичани от вас варива – ориз, царевица, киноа, бобена салата или друго по избор.

На следващата сутрин отчетете свалените за седмицата килограми и измерете обиколките на бедрото и талията. Честито – вече сте завършили диетата!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Да подсилим костите с калций за идващото хлъзгаво време

Зареждане на тялото с калций чрез храна и гарантиране на усвояването на микроелемента с разходка.   виж още »

Интервално гладуване за начинаещи и напреднали

Диета за горене на мазнини и самоизяждане на отпадъци в тялото чрез периодично прочистване с глад.   виж още »

Три признака, че страдате от есенен дефицит на витамини

Косата, кожата и очите са най-податливи, когато преминаваме от плодове и зеленчуци към по-тежка и по-бедна на витамини и минерали храна. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта