Регистрация

Диета Еко-Аткис пази сърцето с веганска храна

28 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 3443
Диета Еко-Аткис пази сърцето с веганска храна

Без въглехидрати и животински мазнини поддържаме стройна фигура и крепко здраве.

Нова диета, която хем смъква килограми, хем защитава сърцето и бори лошия холестерол разработи екип от канадски учени с ръководител Дейвид Дженкинс. Всички тестове вече са направени и резултатите са налице, затова хранителният режим може да бъде препоръчван от диетолози, ако сметнат, че е подходящ за пациентите им.

Най-общо Еко-Аткис забранява консумацията на животински продукти и субпродукти, като в червения списък влизат дори яйчен прах, мляко на прах и морски дарове. Режимът се изгражда изцяло въз основата на вегански храни и гарантира ниския приема на въглехидрати и животински мазнини. Неговата цел е чрез правилно хранене да се нормализира кръвното налягане, да се намали риска от сърдечно-съдови заболявания, да се свалят излишни килограми от местата, където те са най-проблемни и да се постигне едно цялостно пречистване на тялото, за да може то да се грижи само за здравето и привлекателната си визия.

В диета Еко-Аткис се набляга на храни, богати на фибри – плодове, зеленчуци, цели зърна, сурови ядки. Нужните на организма мазнини се добавят от авокадо, лен, сусам, бадеми, а със захарите – дори и плодовите, не се прекалява. От вегетарианските продукти се консумират оензи, които са бедни на нишесте, затова картофите и ориза не са препоръчителни. В режима влизат млека и сирена, но само соеви, като според експертите те заместват качествено животинските си първообрази.

Тестовете на хранителния режим започват още през 2003 година, когато доброволците – хора с наднормено тегло, се раделят в две групи. В първата са поставени на традиционната белтъчна диета, включваща немазни живтотински продукти, а във втората – на изцяло постно меню с добре балансирано съотношение между мазнини и захари. Първата фаза от наблюдението продължила половин година.

След изтичането на шестмесечието било установено, че нивото на холестерола на подложените на вегански режим се е нормализирало и тялото им е привикнало само' да бори лошия холестерол. Бил отчетен още спад в нивото на кръвната захар както и свалени средно с три килограма повече, отколкото групата, ядяща животински продукти. В последствие се оказало, че йо-йо ефектът при Еко-Аткис е много по-умерен след прекратяване на режима.

Във втория етап от изследванята били подбрани други доброволци, които се подложили на диетата за период от 10 години, за да бъде установено как влияе тя на тялото в дългосрочен план. Оказва се, че в началото организмът на привикналите към месно меню изпитва стрес, но с времето се нагажда към веганския начин на хранене. А в края на десетата година рискът от сърдечно-съдови заболявания при тези хора е с 10% по-малък, отколкото дори при умерени спортисти, привърженици на здравословното хранене и люде без грам мазнина в тялото.   

Вижте множество ВЕГАНСКИ ХРАНИ!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Правилно хранене за борба с хроничните болести, представено от именит немски лекар

Германски хранителен специалист обяснява какви са грешките при храненето, виновни за високото кръвно налягане, остеопорозните състояния и ревматизма. виж още »

Пости без стрес за тялото

Правилното постене включва подбор на продукти, които могат да заместят животинския протеин. виж още »

Умереното вегетарианство – ключ към дълголетието

Доказаха, че който си хапва месце по веднъж в месеца, живее по-дълго. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта