Регистрация

Диета Бостан с дини и пъпеши

18 Jul 2014   /   nina123   /   Видяна: 5570
Диета Бостан с дини и пъпеши

Прочистете тялото от токсини, свалете излишни килограми и изгладете кожата с продуктите, които растат в бостана на баба.

Макар бостаните като ареали, в които се засаждат предимно дини и пъпеши да са традиционни за България и да не се славят със същата популярност в Америка и Западна Европа, диетата която ще ви предложим днес е създадена от италиански специалисти. Този режим, наречен Бостан, няма да доведе до екстремно смъкване на килограми, но в зависимост от количеството натрупани мазнини можете да се простите с между 1,5 и 4 кг. Основната цел на диетата е прочистване на тялото именно в момента, когато природата е подготвила организма за изхвърляне на токсини – средата на лятото и то чрез продукти, които са пресни зрели и вкусни точно тогава – става въпрос за пъпеши и дини.

Създателите на режима смятат, че той не е предизвикателство за тялото и подлагане на изпитание на волята и устойчивостта, а напротив – едно естествено обръщане към природата, чието изначално желание е човекът да се храни с нейните дарове тогава, когато тя ги поднася пресни на трапезата му. Затова веднага щом узреят дини и пъпеши в бостаните на открито, без помощта на торове, парници и изкуствени лампи, то значи е време да се обърнете към този хранителен режим и да помогнете на тялото да изхвърли от себе си свободните радикали, неразградените соли и консерванти, които затлачват организма и пречат на една съвършено създадена „машина“ да изпълнява правилно и адекватно функциите си. Освен от мазнини, обиколки и отрови, вие ще се отървете от редица вещества, които допринасят за появата на акне и комедони, на обриви, червени и бели петна по кожата. Така в разгара на лятото ще имате секси тяло, гладка кожа и ще се чувствате активни и позитивни. Заслужава се да се опита, нали?

Диета Бостан има странен начин на спазване. С цел да не изтощава тялото и да не отегчава с еднообразие, тя се спазва в две части и продължава 12 дни. Реално от тях всеки трети ден вие не сте на диета, защото можете да ядете каквото си пожелаете, а през останалото време трябва да спазвате препоръчителното меню. За т.нар „свободни дни“ има забранени продукти и няколко препоръки, а през останалото време режима е фиксиран. Иначе казано – в първи и втори ден сте на диета, трети ден почивате, четвърти и пети спазвате менюто, шести – почивате и т.н. до 12-и свободен ден.

Ден 1 на диета Бостан. Започнете деня с 350-450 грама пъпеш, като се стремете с течение на хранителния режим леко да намалите дозите. Преди обяд, ако усетите глад, можете да хапнете 150-200 мл кисело мляко със стафиди или ядки до 30 грама. На обяд изяжте 200 грама печено пилешко месо с пресен зеленчук по избор. Отбягвайте солта. Три часа след обяда си хапнете щедро количество диня, колкото си искате. Още три часа след това можете да изядете едно варено яйце. Вечеряйте с препечена филийка (може и 2, ако са много малки) пълнозърнест хляб и 100 грама бяло сирене или извара. Ако смятате, че това количество няма да ви стигне – прибавете и 1-2 краставици към последното ядене.

Ден 2 на диета Бостан. Закусете с диня в количество по желание. Ако смятате, че няма да ви засити, изяжте и няколко лъжици неподсладено кисело мляко. На обяд си хапнете 350 грама пъпеш със сирене от вид по желание – кашкавал, ементал, синьо сирене, фета или каквото друго ви хрумне до 100 грама. Три часа по-късно изяжте шепа сурови ядки и няколко парчета диня, само ако ви се хапва от плода. За вечеря си направете 200 грама печена морска риба с 300 грама салата от свежи листни зеленчуци. Овкусете с лимонов сок.

Свободен ден на диета Бостан. Тук основният ви стремеж трябва да е насочен към поглъщането на до 2000 калории. На закуска и обяд можете да си позволите въглехидрати – хляб, шоколад, сладкиши, сушени плодове. До следобеда можете да ядете и белтъчини – ядки, яйца, домати. Добре е вечерята да съдържа месо, комбинирано със салата, но се допускат и домашни манджички и полуфабрикати, при уговорката, че ще се хапва минимум 2 часа преди лягане и в умерени количества. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Как да не качим килограми в дъждовното лято

Да се преборим с изкушението на хладилника, когато сме затворени у дома. виж още »

Лещата – перфектно основно за лятото

Лещата е диетична храна, понижава холестерола и е богата на фибри. виж още »

Двуседмична лятна диета смъква трайно килограми

Краставици с пилешко и риба засищат глада и топят мазнините. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта