Регистрация

Вечерите на по чашка сплотяват влюбените

30 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 2896
Вечерите на по чашка сплотяват влюбените

Пийте алкохол с половинката си, за да нямате дразги и караници.

Ракийка със салатка или туршийка в зависимост от сезона, уиски с ядки, мастичка с таратор или чаша плътно червено вино със сочна пържола – все народни начини да полеем деня след тежкия усилен труд и настъпването на вечерта, която посрещаме със семейството и любимия човек. Учени доказаха, че подобен тип вечеря или просто нейното начало, в компанията на ближния, са перфектния начин да запазим и затвърдим връзката си с избраника на сърцето.

Норвежки изследователи доказаха, че вероятността една двойка да се раздели спада на половина, а да се разведе след подписването на брак – едва до 6 %, ако възлюбените имат навика да сядат често на почашка. Семейните, които не изпълняват алкохолния ритуал поне три пъти в седмицата, отчитат приблизителна раздяла от 15%. Затова, независимо от сезона и специфичните напитки и мезета за трапезата, постарайте се поне три пъти в седмицата да вкарате по малко градус в кръвта си в компанията на любовта на живота си.

Изследването е проведено за срок от 10 години върху 1000 двойки, половината от които са със сключен брак, а другата половина живеят с партньора си на семейни начала. Отчетено е, че много по-често караници и противоречия се появяват сред тези, които нямат навика да консумират алкохол, или ако го правят, то е в компанията на колеги и приятели, а не на любимия човек.

Според норвежкия екип, провел проучването, причините са две. На първо нясто те обясняват, че когато човек е под опиянението на алкохола, по-лесно разкрива истинските си чувства и мисли, споделя с ближния проблемите и дерзанията си и търси от него съвети. Така се изгражда сплотеност в отношенията и навик, че срещу цялото зло в света, двойката е единна и силна да се справи. Освен това се казват и истини, които човек в трезво състояние би премълчал, като по този начин партньорите разбират с какво не се харесват на своята половинка и имат шанс да изгладят противоречията и недоразуменията.

Втората причина за създаването на единство е липсата на ревност. Ако и двамата излизат по едно и също време, но пият в различни компании или пък единия сяда вкъщи на чашка, докато другия върши домакинска или служебна работа, се появява подсъзнателна завист. Една връзка никога не върви гладко, докато членовете й се съмняват с кого ли се сваля и забърква афери любимия човек, докато не са заедно. В другия случай седи съмнението, че мъжът или жената цени само своето свободно време, без да се трогне от труда на ближния и без да има естествена нужда да си почива в неговата компания, която би трябвало да е основната предпоставка за щастие и релакс.

Затова, ако сте си налели питие, то сега е моментът да сипете и на човека, когото обичате и да го подмамите да прекара извсетно време в топлота и разговори, в компанията на течност, която ще раздвижи кръвта. А дори и да имате среща с приятели - вземете със себе си този, когото обичате!

 

А ето и какви мезета да севирате спрямо избраната от вас напитка:

Мезета за вина – вижте ТУК!

Мезета за червено вино – вижте ТУК!

Мезета за ракия – вижте ТУК!

Мезета за бира – вижте ТУК!

Мезета за водка – вижте ТУК!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Целувката като диета – отслабване, имунитет и щастие

Причини да се целуваме по-често и как целувката подобрява здравословния статус?   виж още »

Sweet Dreams изпича любов, страст и нежност в сладкиши за Св. Валентин

Късче сладост с романтично послание към обичания човек дарява романтика за Деня на любовта.   виж още »

Бързи любовни храни за Св. Валентин

Сладки и солени сърчица, които се приготвят за броени минути.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта