Регистрация

Балканска скара, студена бира и етно ритми в Западен парк

18 Sep 2017   /   nina123   /   Видяна: 2919
Балканска скара, студена бира и етно ритми в Западен парк

Фестивал на скарата, състезания по надяждане и надпиване и концерти на открито изпращат топлото време в София.

От 20-и до 24-и семптември 2017-а година Западен парк ще стане център – център на надяждане, надпиване и добро настроение под открито небе, защото сред уютните алеи на един от столичните бели дробове се провежда фестивалът София мези - SofiaMezi, организиран от Фондация Румънеца и Енчев. Входът е свободен за всички, желаещи да хапнат мръвки със свежи гарнитури, да подплатят скарата със студена бира и да разкършат крака и снаги под звуците на балкански ритми. Организаторите обещават вкусна храна, занимателни програми и сътезания за деца и възрастни, много музика и добро настроение, като се заканват, че гладен никой няма да остане.

Сред вкусотийте, които ще можете да опитате са традиционни гурмански плескавици, множество кюфтета, наденици и кебапи, сготвени от най-добрите майстори на скарата, пържоли от всякакви меса, печени пилета, агнета и прасенца. И всичко това сготвено пред очите на посетителите. Дори и вегетарианците, потопили се в този рай на месото, ще могат да се насладят на традиционното сръбско гравче на тавче, да пробват картофки, направени по различни технологии, да се порадват на здравословни и вкусни миксове от зеленчуци.

Освен тоновете храна и пиячка, за доброто настроение ще се погрижат известни музиканти от Балканите. На откритата сцена ще се чуят гласовете на Амар Гиле, Борис Солталийски, Бобан Здравкович, Славка Калчева и Данчо Караджов със Сигнал. Музикалният купон не свършва дотук, защото сред пеещи и свирещи ще вземат участие самородни таланти, които искат да се изявят или мечтаят да се покажат на сцена. Организаторите обещават да дадат трибуна на всеки желаещ да посвири, попее или потанцува на подиума, но след предварителна заявка, която можете да направите на тел. 0888703040

Състезания с награди и атрактивни игри за деца и възрастни влизат в програмата на фестивала. Ако още не сте опитвали модерната игра за пиячи биърпонг, сега е моментът да се включите безплатно в купона. Състезателите с екстравагантен дух могат да се пробват още в туистър и футболен билярд, а комарджийте да опитат късмета си в турнирите по табла и белот. Хранителните състезатели пък не бива да изпускат надпреварата по надяждане с кебапчета и надпиване с бира. Най-малките посетители ще могат да се порадват на целодневна безплатна детска анимация и лунапарк, както и на много сладкиши и организирани детски дейности като гимнастика и танци.

Фестивалът ще е активен в дните от 20-и до 24-и септември включително, в часовете между 10:00 и 22:00 часа. Фаворитите на публика и организатори, излезли на сцената и включили се в различните състезания, ще бъдат поощрени за доброто си представяне от хранителни и предметни награди, статуетки и една парична награда, обещават организаторите. Официалното откриване е на 20.09.2017 от 10:00 часа. А ето и програмата за организираните концерти, които са с вход свободен:

20.09. (сряда) от 20 часа – Амар Гиле и „Виво Монтана“

21.09. (четвъртък) – Борис Солтарийски и Йорданис Агапитос

22.09. (петък) – Бобан Здравкович и Дарко Филипович

23. 09. (събота) – 12 часа – Славка Калчева,

От 20 часа – Ивелина Колева и Кеба

24. 09. – (неделя) – „Сигнал“ и „Обратен ефект“

ПОДОБНИ СТАТИИ

5-те любими балкански храни на туристите за 2022 г.

Кои храни на Балканите ще останат в кулинарните спомени на чужденците като най-вкусните ястия от Източна Европа?   виж още »

Балкански вкусове, които пленяват туристите

Кебапчета, Шопска салата и содени питки радват чужденците, посетили Балканите. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта