Регистрация

Бабини методи за сваляне на кръвно с хранителни продукти

17 Mar 2022   /   nina123   /   Видяна: 1248
Бабини методи за сваляне на кръвно с хранителни продукти

Народна медицина срещу високо кръвно с домашно приготвени илачи.

 

Високото кръвно е проблем на съвременните общества, подложени на стрес, заседяване и обездвижване, изкушения от вредна мазна и солена храна, генетична предразположеност и нездравословен начин на живот. Медицината го нарича „тих убиец“, но понякога покачването на артериалното налягане се случва изневиделица – след прекаляване с храна, системно недоспиване и преумора, стресова ситуация. Този проблем не е модерен, а стар колкото света. Обикновено се появяват болки в тила, пулсации в слепоочията и крайниците, стягане в гърдите, шум в ушите. И докато днес имаме шанса да потърсим адекватна и навременна медицинска помощ, то нашите предци са открили как да се избавят от състоянието с продукти от кухнята. Ако искате да подобрите или поддържате профилактично кръвното си налягане докато успеете да стигнете до медицинския кабинет или лекарят ви посети, можете да опитате някои от народните илачи срещу високо кръвно. Предупреждаваме – това не е лечение и консултацията със специалист е задължителна.

Лимони за сваляне на кръвно. Най-известният и бърз метод, който може да ви помогне в напрегнатата ситуация е хапването на половин лимон. Просто седнете на спокойствие, обелете го и го изяжте докато чакате помощ. Длъжни сме да предупредим, че народната медицина, включваща храни, може да подейства по-бавно, ако сте на пълен стомах, защото веществата трябва да преминат през храносмилателната система. Но няма проблем да прилагате някои от вариантите профилактично, защото всички те, освен благодатни за сърдечно-съдовата система, са полезни и за организма.

Мед с канела за профилактика срещу високо кръвно. Това е рецепта, която и до днес се спазва широко по света. Освен че е вкусно здравословно подслаждане, е идеална профилактика от повишаване на артериалното налягане. Набавете си качествена канела и истински мед. Смесвайте всеки ден по 1 с.л. мед с 2/3 ч.л. канела. Хапвайте това количество на три пъти на гладно между основните хранения. Ще ви засити, ще даде на тялото витамини и минерали и ще се погрижи за добрата сърдечна дейност.

Отвара от чубрица при високо кръвно налягане. Особено популярна по българските земи е напитката от чубрица срещу високо кръвно. Ако използвате профилактично, сварявайте си по 2 с.л. от сушената подправка в 400 мл вода. Изчакайте водата да кипне, след това добавете чубрицата, намалете огъня така, че едва да къкри и оставете под капак за 15 минути. След това охладете и прецедете. Изпийте на 2 или 3 пъти в рамките на деня. Ако искате ударно да свалите рязко вдигнатото налягане, кипнете 200 мл вода, добавете 1,5 с.л. чубрица, варете 10 минути, прецедете веднага и консумирайте на един път.

Морковено семе с мляко против високо кръвно. Изсипете 2 с.л. семена от моркови в метален съд и подгрейте на умерен огън. Прехвърлете в хаванче и счукайте. Добавете към 150 мл мляко, разбъркайте доколкото е възможно и изпийте на един път. Можете да прилагате еднократно или да приемате профилактично всеки ден.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Да понижим кръвното в жегите

Пийнете айрянче, вода с лимон и чай на стайна температура, за да не чувате пулса си в ушите и да няма кръвотечение от носа.   виж още »

Бобовите култури понижават холестерола и кръвното

Редувайте фасул, грах и леща всеки обяд и ще се радвате на строен силует и здраво тяло. виж още »

Пет храни, които свалят кръвното налягане

Заложете на зелените листа на спанака, вкусните банани, чаша прясно мляко, зърнени култури и варени картофи в борбата с високото кръвно. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта