Регистрация

Ако си с наднормено тегло – вън от Нова Зеландия

29 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 3117
Ако си с наднормено тегло – вън от Нова Зеландия

Имиграционните служби на островната държава забраняват на готвач да живее и работи в границите на Нова Зеландия, защото тежи 130 кг.

Наднорменото тегло е неприятен факт при някои хора, който често води до проблеми в комуникацията, невъзможност да се подлагат на екстремни физически дейности, отхвърляне от страна на обществото, ниско самочувствие и усещане за малоценност. Един случай обаче показа, че наднорменото тегло е пречка да продължиш легалния си живот в дадена страна.

Дискриминационен фурор на световно ниво и истински шок за едно семейство докараха имиграционните служби на Нова Зеландия, когато забраниха на човек, който живее със съпругата си и работи от шест години там да поднови визата си заради наднормено тегло. В петък вечерта телевизия Си Ен Ен (CNN) разказа за драмата на южноафриканския готвач Албърт Бютенюс, който не бил допуснат да се върне на работното си място и в жилището, в което живее със семейството си заради наднорменото му тегло.

Преди шест години двойката, скрепена с брак, се установява на територията на Нова Зеландия с цел да практикуват професиите си. Албърт е готвач и бързо успява да се установи в град Крайстчърч, където посетителите на местно заведение повече от петилетка се радват на специалитетите му. Парадоксалното е, че тогава поради здравословни проблеми южноамериканецът тежи 160 кг. С течение на времето той се отървава от 30 от тях, но сега се оказва, че въпреки заниженото си тегло, не може да получи виза, защото страда от затлъстяване и дава лош пример на населението.

Пред световната медия говорителят на имиграционните служби на Нова Зеландия обяснява, че един от най-наболелите социални проблеми с обществото на островната страна е наднорменото тегло, от което страдат повече от 30% от населението. Редица политики в последните години са насочени към борбата за смъкване на килограми и насърчаване на природосъобразния начин на живот. Затова и властите не могат да си позволят допускането на още дебели хора, а фактът, че е готвач само говори за лошия пример и култура на хранене. От външното министерство допълват дипломатично: „Важно е всички имигранти да имат приемлив здравен стандарт, за да минимизираме разходите и исканията към здравните служби на Нова Зеландия".

ПОДОБНИ СТАТИИ

Цял град на диета дава пример на света

Жителите на испанското градче Нарон се заемат да свалят 100 000 кг. общо.   виж още »

Носати мечета хапват ледени бонбонки

Сладоледено парти си спретнаха животни и хора във Виенския зоопарк. виж още »

Диетата на Клаудия Шифър за екстремно отслабване

С белтъчини и зелен чай сваляте 5 килограма за три дни. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта