Регистрация

7 храни, които по света можете да си купите за $1 – първа част

27 Aug 2018   /   nina123   /   Видяна: 1360
7 храни, които по света можете да си купите за $1 – първа част

Седем различни ястия на една и съща цена в различни точки на света.

 

Може ли чаша бира да струва колкото цяло къри меню или пък кенче Кока-Кола да има равна цена с оригинален дубайски дюнер? Оказва се, че много храни и напитки могат да бъдат на една и съща цена, стига да намерите правилната точка на света, от която да си ги купите. Каналът Bright Side слага лимит от 1 долар и проверява къде какво може да се прихапне или изпие на тази стойност. Вижте първите седем:

 

1. Свежа салата в Канада. Дали айсберг, салата копф или обикновена маруля, все ще ви струва 1 долар. И помнете, ако си купите този зеленчук в Канада, не е задължително да го сервирате непременно покапан с кленов сироп.

 

2. Халба бира в Чехия. За тази душевна радост българинът с удоволствие би се надигнал до Прага. Помислете обаче, пътуването ще ви струва бая повече от бирата, която можете да погълнете за седмица отпуска. Пък и там често сервират в халби от 330 мл.

 

3. Шаурма – дубайският дюнер. В ОАЕ опредлено си заслужава да се опитат вариантите на шишове и кебапи, които оставят незабравим вкус с натрапчив дъх на Ориент. А тази автентична бърза улична храна струва толкова, колкото бледите ѝ подобия в България.

 

4. Кошари – египетската гордост. Тази комбинация на всякакви зеленчуци и варива с нахут, която е кулинарният облик на Египет, се намира наистина евтино в страната на Клеопатра. Въпреки асоциацията, че в храната има нещо вкусно, отглеждано в кошара, по-голямата част от разновидностите са вегански.

 

5. Багета във Франция. Въпреки че продълговатият хляб досущ изглежда като франзелите, които си купуваме от родните хипермаркети и пекарни, бъдете сигурни, че в Страната на любовта закваската е почивала поне 24 часа, а пещите са с идеалната температура, за да се получи уникално хрупкава кора и изкусително мека сърцевина.

 

6. Кенче Кока-Кола в Хонг Конг. Звучи като скоропоговорка, но в Хонг Конг колата е на особена почит. Предлага се почти на всеки ъгъл като в повечето случаи се намира в специални автомати.

 

7. Къри с наан в Индия. Ето така се преяжда с $1. Плоският хляб с подправки се поднася с апетитни сосове за потапяне. Ароматите са запленяващи, а някои дори доста по-силни, отколкото европейското небце е свикнало да опитва. Лютичкото мотивира да си вземете още едно хлебче.

ПОДОБНИ СТАТИИ

7 храни, които по света можете да си купите за $1 – втора част

В Перу, Индонезия и Непал хапваш традиционно основно за по-малко от 2 лв.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта