Регистрация

7 храни, които по света можете да си купите за $1 – втора част

28 Aug 2018   /   nina123   /   Видяна: 1412
7 храни, които по света можете да си купите за $1 – втора част

В Перу, Индонезия и Непал хапваш традиционно основно за по-малко от 2 лв.

 

Да разполгаш с $1 или 1, 68 лв. не звучи като опция за добро наяждане, но на тази цена могат да се намерят доста апетитни храни. Разбира се – навред по света. Каналът Bright Side вече ни запозна с египетското кошари, индийското къри, поднесено с хляб наан и дубайския дюнер шаурма. А общото между тяк , както и между халба чешка бира, кенче кола и прясно изпечен френски хляб е цената от 1 долар. Всичко зависи, в коя част на света ще си купите ястието.

 

Ето и следващите седем храни, които Bright Side откри на същата цена. Запознайте се с тях и споделете за коя бихте похарчили своя долар въображаем актив.

 

1. Бубур аям в Индонезия. Това е местен специалитет от приз с пилешко, в който се усещат традиционни за индонезийската кухня подправки и стабилна лютивина. Ястието се сервира с карамелизиран лук, резенчета пресен скалион и понякога с печени зеленчуци. Заслужава си да се опита и не е скъпо.

 

2. Еспресо в Италя. Поне това всички сме опитвали, но се оказва, че само така си мислим. Хубавото италианско еспресо няма почти нищо общо с кафето, което се пие по спирките или в повечето кафенета в България. Еспресото се сервира в малки чашки и се намира почти на дъното на съда. Но е така силно и ободряващо, че буквално „дава криле“.

 

3. Момо дъмплинги в Непал. Най-често тестените вързопчета, приготвени от алтернативно на бялото брашно се пълнят с мляно месо или запържени зеленчуци. Поднасят се с традиционни сосове на доматена или чушкова основа, често лютички и много ароматни. Вариантите на Момо са стотици, но повечето от тях ще можете да опитате в Непал само за долар.

 

4. Ахи де галина в Перу. Ястието представлява вид перуанска пилешка яхния в кокосово мляко, която се готви с бяло месо на бавен огън и се сервира в компанията на сладки плодове и бял ориз. Често в соса присъства чили на прах, което остро се противопоставя на плодовата сладост.

 

5. Зеленчуков кимбап в Южна Корея. Това е вид суши, което ще ви излезе много евтино, ако си платите пътя и престоя в Южна Корея. В ястието няма кучета, няма дори и животински субпродукти, но за сметка на това идеалният ориз, гушнал странни сурови и мариновани зеленчуци и увит в нори доста ще допадне на любителите на странните вкусове. Сосът, с който се сервира, допълнително допринася за вкусовото изживяване.

 

6. Чипси майай в Танзания. Вярно е, че картофите са една от евтините храни по цял свят, но този танзанийски омлет от картофи определено изненадва с пухкавата си текстура, с която може да заплени небцето. Уж картофи, олио и подправки... пък най-накрая – кулинарен шедьовър само за долар.

 

7. Парче пица с САЩ. Цените звучат като в България, но американската пица, дори и предназначена като улична храна се прави по редица стандарти, определени със закон. Така че можете да сте сигурни, че дори и само долар да струва, няма да хвърлите парите си напразно. Пък и цяла нация е успяла да нашишкавее с тази пица. Може би си заслужава поне да се пробва вкуса.

ПОДОБНИ СТАТИИ

7 храни, които по света можете да си купите за $1 – първа част

Седем различни ястия на една и съща цена в различни точки на света.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта