Регистрация

Пчелните продукти - нова мода в козметиката

13 Nov 2013   /   nina123   /   Видяна: 5598
Пчелните продукти - нова мода в козметиката

Пчелен восък, прашец, мед и прополис се комбинират в иновативни мазила и разкрасителни мехлеми.

Преди развитието на медицината в днешния й вид, където в лаборатории се полага много умствен и физически труд, смесен с знания и опит, за да се постигне ефект за здраве, е съществувал по-прост вариант на науката. Той е включвал познанието за околната среда и изцерителните свойства на даровете на природата. Затова преди да облече бялата престилка и да се въоръжи с микроскоп, колба, лакмус, лекарят е прибягвал до заобикалящата го среда, търсейки в нея правилния илач за успокояване на болежките и спасяване на човешки животи. Затова и по света днес съществуват множество варианти на алтернативна медицина, накои от тях със съмнителна стойност. Но едва ли може да се оспори теорията на апитерапията, която и до днес се явява като доказан вариант за лечение без намесата на химия.

Апитерапията е метод за лечение чрез пчелни продукти. Освен като грижа за здравето на човека, те могат да влязат и в ролята на разкрасители – от тях се създават козметични мазила, съобразени с проблемите на съвременния човек. Екип на kulinarno.bg се запозна лично с едни от стойностните производители в България на множество продукти, извлечени от жужащите трудолюбивки. Лъчезарните Веселин и Мирана Илиеви от плевенско обясниха, че кошерите са техния живот, а всичко което излезе от тях е здраве за хората.

Пчелари Илиеви споделиха и някои от най-личните си рецепти за направата на разкрасителни мазила от всичко, което остава след труда на жилещите насекоми. Възрастната двойка, от която хармоничността и щастието бликаше, озарявайки целия щанд на проведените хранителни изложения в Интер Експо Център в началото на ноември бе категорична – пчелите събират прашец от растения, които не се пръскат с препарати или пестициди, затова и крайните продукти са натурални и чисти.

Един от най-грабващите кремове бе лечебен биопродукт, подходящ за всеки тип кожа, включително и бебешката. Илиеви споделят, че за направата му се използва рецепта, която съчетава восък, мед, прополис, студено-пресован зехтин и бадемово масло. Включени са още съставки като розова вода, вазелин и витамини. Мазилото е предназначено за хора с чувствителна кожа и непоносимост към фармацефтични продукти, като се използва в борбата с акне и комедони, слънчеви изгаряния и кожна сухота.

Друг крем на основата на пчелни продукти пък помага за изглаждане на бръчки, заличаване на стари белези и добиване на перфектно мека, гладка и еластична кожа. В него основни „действащи лица“ са медът, восък и пчелно млечице. Според производителите козметичният продукт може да влезе в употреба на всяка дама, която иска да изглежда добре и предпочита да се бори за перфектната си визия без намесата на химични вещества.

Сред представените артикули бе и пилинг маска с мед, прашец, восък и хума. Рецептата е обогатена още със зехтин, кафе и бадемово масло. Продуктът се грижи за качественото прочистване на порите, регулира омазняването и премахва нежно муртвите клетки.

Медът е и един от най-добрите начини за грижа за устните. В пчелния балсам се включват съставки като восък, прополис, вазелинрозово масло и масло от бял равнец. Сместа прави устните меки, устойчиви на студ и вятър, гладки и сияйни, както и ги дарява с приятен аромат на български продукт.

За хората, с изявени алергии към промишлените сапуни е произведен „препарат“ за миене на коса, лице и тяло от пчелен прашец, мед, лимонов сок и растителни мазнини. Производителите гарантират, че продуктът ще дари със здраве, чистота и мекота всяка част от тялото, до която се докосне. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Трикове за познаване на истинския мед

Как ни лъжат за качеството на меда и как можем да финтираме некоректните търговци. виж още »

Апитерапия за имунитет през зимата

Биоимуностимулатор с пчелни продукти дарява на тялото природен букет от всички необходими съставки. виж още »

Проф. Мермерски: Чесън, лимони и мед лекуват хипертония

Специалистът по правилно хранене и лечебни храни – Проф. Христо Мермерски създаде рецепта за сваляне на високото кръвно и намаляване на риска от виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта