Регистрация

Шейк от краставица и мента ни пречиства след зимата

03 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 3468
Шейк от краставица и мента ни пречиства след зимата

Прост принцип, който ни отървава от натрупаните през зимата мазнини и токсини и бори пролетната умора.

Зимата всеки прекалява – както с обездвижването, защото разходките и джогингът не са най-приятното занимание при отрицателни температури, така и с преяждането с тежки храни, поради липсата на пресни току-що откъснати от градината плодове и зеленчуци и изобилието на свински изделия, които са хит в студеното време. И когато температурите се покачат, тревата се раззелени и дръвчетата цъфнат, мнозина откриват тежката истина – Любимите дрешки от есента са станали тесни, кантарът си е добавил няколко килограма към старите показатели, а тонусът и доброто настроение са изместени от умора и отпадналост. Такова е посрещането на пролетта за всички, които са си позволили да се отпуснат, но ето как и те могат да влязат в нормален ритъм и да се събудят за нов живот.

Великобритански учени предлагат три съвземащи тялото процедури – пиенето на лимонена вода, на шейк с мента и краставица и излагането на пряка слънчева светлина за минимум 20 минути на ден. Експертите гарантират, че след 15 дни спазване на странната диета пролетната умора ще е изчезнала напълно, болнавият вид ще се замени със здрава и тонизирана визия, а натрупаните тлъстинки ще започнат да изчезват и тялото ще се приспособи към активен начин на живот.

Започвайте деня с половин лимон, изстискан 300 мл вода на стайна температура. Напитката е благодат за нервната система, но най-важното, което ще свърши за вас, е да зареди тялото ви с достатъчно витамин С. Това е вид киселина, която подсилва имунната система и укрепва организма, грижи се за здравето отвън и отвътре. През зимните месеци намаленият прием на плодове и зеленчуци кара тялото да изнемогва от нужда за съставката и именно на тази необходимост се дължи пролетната умора.

Напитката, която ще отмие мазнините се състои от една обелена голяма краставица, два литра вода, 15 пресни листа мента и един лимон. Всички съставки се слагат в шейкър и се пасират до хомогенна смес. Възможно е да не ви е особено приятна първите няколко дни, но след това се свиква с вкуса. Ако смятате, че може да помогне, добавете и лъжица мед за подслаждане. Двата литра течност се пият на пет пъти в рамките на деня между храненията по 400 мл. Още след първата седмица честотата на уриниранията ще се повиши и ще забележите, че цветът преминава от сламено жълт в прозрачно бял. Това означава, че сте се пречистили от задържаните вредни соли и микроелементи и вече отделяте токсини от мазните меса. А когато и този процес привърши (някъде на 10-тия ден), ще започнете да разграждате мазнините, които не са се задържали трайно в тялото ви. Чак след като и те бъдат изхвърлени, започва същинския процес на топене на мастна тъкан. За него вече не ви е необходима отварата от краставици, а всички пресни плодове и зеленчуци, които са се появили на пазара. Така че хранителният режим може да спре около 15-тия ден.

Излагайте се на слънчева светлина. В продуктите, които се хапват през зимата има достатъчно запаси, за да стимулират производството му в тялото, но то се активизира единствено под влиянието на слънчевите лъчи. Предвид, че дебелите дрехи и оскъдната светлина не им позволяват да достигнат до кожата ви, то бъдете сигурни, че организмът ви има нужда от тях. Недостигът може да причини главоболие, отпадналост и проблеми с помненето – част от симптомите на пролетната умора, затова отделете си 20-тина минути да се заредите с витамини.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Краставицата е най-полезна на сок

Полезни летни изкушения с краставица за здраве и хубава кожа.   виж още »

Диета за възрастни с пъпеш

За пет дни ще свалите до 4 кг, като се запасите с витамини и си направите профилактична превенция от заболявания на пикочните пътища. виж още »

Строга тридневна диета с праскови и кисело мляко

Свалете до 4 кг, като се наслаждавате на вкуса на сочни летни плодове. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта