Регистрация

Храни за блондинки

08 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 3507
Храни за блондинки

Запазете сияйния цвят на гривата си и здравината на косъма като си хапвате няколко продукта.

Митологизацията на интелекта на блондинката, както и тврдението, че „Русо гладно нема“ не са спирачка пред голяма част от дамите да изберат именно жълтия нюанс за косата си, особено през летните месеци, когато слънчевият загар се съчетава със светлите кичури, създавайки неустоим чар и особен сексапил в нежната половина от човечеството. Независимо дали косата е боядисана в избрания нюанс или е естествена, тя се нуждае от постоянни грижи, за да запази живителния си блясък, здравина, еластичност и гъстота. Затова ние от kulinarno.bg ще ви дадем няколко съвета как с хранителни продукти да подпомогнете трудната, но задължителна подръжка.

Чаят от лайка е благодат за русокоските. Билката съдържа пигмент, идентичен с този в косъма. В миналото отвара от бялото цвете с жълта тичинка е била използвана като естествена боя за изсветляване на цвета. За да се погрижите за него, пийте по една чаша от полезния чай всеки ден, а след къпане можете да заливате косата си със запарка от лайка.

Зехтинът и сьомгата придават блясък на косъма. И докато хапването на мазни соленоводни риби, богати на омега мастни киселини е препоръчително само веднъж седмично, то растителните мазнини е добре да се приемат всеки ден. Те ще помогнат особено на изсъхналите при изкуствено третиране руси коси да подобрят жизнеността си и да регулират омазняването си.

Маслините са точната храна за блондинки. Ако си ги хапвате директно с костилките няма да сбъркате. Мазнината в тях заздравява повърхността на косъма, помага за по-лесното разресване и задържа пигмента по-дълго време. Спокойно можете да си хапвате по стотина грама маслини на ден, знаейки, че чрез тази храна полагате важни грижи не само за косата, но и за кожата си.

Желязо, цинк, магнезий и витамин Е са съставки, жизнено важни за правилните растеж и развитие на косата ви. Затова не изключвайте от менюто си ядките. Те ще придадат на гривата ви обем и здравина. Особено полезни са кашуто, лешниците, орехите, макадамията, бадемите.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Рибена диета смъква килограми, заздравява косата и кожата

Лека и вкусна 5-дневна диета се грижи за тялото отвътре и отвън. виж още »

Няколко трика, ако маската за коса ви свърши внезапно

В кухнята си имате всичко необходимо, за да задравите косъма и да накарате косата си да засияе. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта