Регистрация

Хранене според зодията: Диета за зодия козирог

20 Dec 2013   /     /   Видяна: 5165
Хранене според зодията: Диета за зодия козирог

Кореноплодните зеленчуци и киселото мляко са подходящи за зодията. Особена хранителна черта на козирозите е, че никога не биха се насладили на хапването на крак.

Козирогът е създател, а не преследвач на норми, обяснява астроложката Марияна Добранова в книгата си Зодии на вкус. Авторката описва представителите на рогатата зимна зодия като опортюнисти, които не обичат да им се дава какъвто и да е наклон в живота, камо ли да им се обяснява какво трябва да ядат и по кое време да го правят.

Козирозите са хранителни естети, за които сядането на масата е заслужено удоволствие след постигнати резултати. Те не обичат да хапват на крак, а словосъчетанието „бърза храна“ ги отвращава и дори обижда. Родените под този знак превръщат храненето си в празник. Дори и на обяд по време на работа, те трябва да се настанят в удобен стол, на маса с чиста покривка, в място с приятна музика и атмосфера и да се хранят от изискана посуда. В такива моменти телефонът се изключва, а мислите за проблеми и задължения остават някъде встрани.

Ако искате да впечатлите с романтична вечеря козирог, най-добре предварително се осведомете какво харесва, защото в противен случай може да остане гладен въпреки изобилието от блюда. Не подхождайте към зодията и с предложението „Опитай това“. Ако им харесва сами ще си го земат.

Здравословните проблеми при козирозите, в следствие на храненето им са свързани най-вече със зъбите и ставите. Рогатите планинари не обичат да си мислят кое е полезно за тях и кое не, особено докато се хранят. Прекаляването със сладкишите и екстремните по температура напитки и храни развалят тяхната усмивка, а липсата на хранително разнообразия, в която изпадат от време на време пък пречи на пълноценния запас от микроелементи и витамини.

Макар че мразят думи като „диета“ и „режим“, особено щом са наложено от външни хора, авторката им препоръчва да си хапват често салати от кореноплодни зеленчуци, като особено полезно за тях е цвеклото. Добре е също да се сещат често за киселото мляко, което е така полезно за тях. Не бива да прекаляват с приемането на мазни сирена в големи количества, въпреки че понякога се отпускат и го правят.  

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене според зодията: Диета за зодия близнаци

Близнакът трябва да се храни на спокойствие и да избягва полуфабрикати. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия Водолей

Водолеите трябва да наблягат на постните храни, зелечуците и мазните риби. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия стрелец

Родените под знака на стрелеца са склонни да преувеличават с количеството и вида на храните, което проличава на външния вид и честите среши с лекаря. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта