Регистрация

Хранене според зодията: Диета за зодия везни

26 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 4991
Хранене според зодията: Диета за зодия везни

Везните са кулинарни естети, които обожават подредената трапеза и особено ценят сладкишите. Тови често личи и на фигурата им.

Мнозина вярват, а и твърдят, че имат доказателства, че зодията е определяща за поведението на човека, защото данени планети от слънчевата система влияят чрез гравитационното си поле на хората, родени в дните, когато тези небесни тела са били най-близо до Земята. Симбиозата между индустрия за печелене на пари, суеверия и физични обяснения за сила и посока на гравитационното поле поставят хората в дилеми трябва или не да се вярва на теориите за зодиакалното влияние върху човешката същност.

И ако сте на мнение, че има доза истина в думите на гадатели и астролози за обвързаността на рожението с човешката същност и съдба, то няма как да отречете, че съществува и връзка между хранителните навици на хората с тяхната зодия. Именно върху тази теория е написана книгата на Марияна Добранова „Зодии на вкус“, която вече четири години е на българския пазар и печели все нови и нови фенове. Навлезли под знака на везните, ще ви разкажем какви са техните хранителни навици, кои са любимите им ястия и коя е най-подходящата диета за тях.

В хранително отношение авторката ги описва като креативни естети. Те са от онези хора, които и най-обикнавената маса могат да превърнат в наслада за окото. Ако трябва да организирате изискано парти – повикайте ги – от салфетката до десерта всичко ще изглежда като декорирано от екип специалсти.

Разбира се, тези естети обичат да украсяват, за да могат най-накрая да се настанят удобно на съвършената маса и да се отдадат на заслужен гуляй. Те се хранят бавно, но изяждат много и от всичко. Ако им споменете за здравословно или разделно меню, ще ви се изсмеят. Везните сядат на масата, започват с ордьовъра (по-добре ще е ако са няколко), преминават на няколко основни с богат асортимент от гарнитури и винаги си оставят място, за да хапнат и десерт. А всичко това върви в акомпанимента на качествен алкохол, за който не се пестят средства. Затова ако ще каните на вечеря везна – изръсете се без да се жалите за висококачествен бакхусов елексир и наблегнете на шоколада в менюто.

Нормално е хора, които си похапват по този начин да имат проблеми със затлъстяването и наднорменото тегло. В комбинация с факта, че хранителните режими за тях са непосилна задача, която бива преустановена обикновено на втория ден, решат ли да отслабнат, те се чувстват безпомощни. Съветът на Марияна Добранава към всички, родени под знака на мерилото с две блюда е да се опитат да заменят шоколада с кисело мляко с плодове и постепенно да намалят порциите и броя на ястията на трапезата си. Плодовете, дори и в огромни количества, също са полезни за тях. Ястията могат да се състоят от пилешко или телешко, като гарнитурата бъде салата. Добре е да знаят, че някои хора наричат печените картофи и ориза на фурна – основно. Често трябва да им се напомня и факта, че алкохолът е висококалоричен; тортите и шоколадите – също.

Здравословни проблеми, които са типични за тази зодия са заболявания на бъбреците, черния дроб и кожни дразнения. Затова намалянето на количествата концентрати и захари, които приемат, е препоръчително. Също така е добре да знаят, че любимата им комбинация от кафе с шоколад предивиква още повече появата на акне, комедони и кожни проблеми. Свинското месо и пържените ястия пък са бич за фигурата им.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене според зодията: Диета за зодия Рак

Представителите на зодия Рак са съвършени кулинарни естети, които имат афинитет да прекаляват със сладкото. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия близнаци

Близнакът трябва да се храни на спокойствие и да избягва полуфабрикати. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия Телец

Телците трябва да намалят сладкишите, червените меса и като цяло – порочното си чревоугодничество. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта