Регистрация

Хранене според зодията: Диета за зодия близнаци

23 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 4406
Хранене според зодията: Диета за зодия близнаци

Близнакът трябва да се храни на спокойствие и да избягва полуфабрикати.

Близнаците са креативни и оригинални, твърди астроложката Марияна Добранов в книгата си „Зодии на вкус“. Неповторимата по тематиката си творба разглежда взаимовръзките между отделните зодиакални знаци и хранителните привички, пороци и таланти на човека. В забавните редове се крие информация за начина на ядене според датата на раждане, най-честите болести и проблемни места, предизвикани от избора и количеството на блюдата.

От 21 май, наред с топлата седмица, навлизаме и под знака на Близнаците – една от най-творческите и креативни зодии. За да им честитим подобаващо, ще се спрем върху тяхното кулинарно майсторство, любими храни и вид диета, чрез която да опазят здравето и тонуса си в перфектната и традиционна за тях форма.

Повечето близнаци са творци и експериментатори. И тези техни качества ще забележите дори в блюдата, които приготвят. Склонни са да съчетаят най-странните продукти, които на пръв поглед въобще не си отиват вкусово и визуално и за финал да се получи ястие с изящна външност и най-страхотния вкус на света. Ако за вас ще готви близнак, по-добре не питайте какво мисли да сложи в яденето. Същият въпрос може да бъде зададен обаче след като опитате крайния резултат.

Какво да сготвите за човек от зодия Близнаци. Имайте предвид, че тези хора не обръщат особено внимание на храната – за тях по-важна е компанията и времето. Стига съдържанието на чинията да е сравнително вкусно, ще забележите, че пред вас стои непретенциозно всеядно. А колкото до времето, с което ще омете блюдото – стойте и гледайте – само след минути чинийката ще е празна и прилично почистена с хлебче. А когато всичко е изядено, вече ще имате шанса да видите Близнак на маса в действие.

Тези хора превръщат дори и най-обикновеното ядене в ексцентрично изживяване. Пълни са с истории и вицове, а дар словото им допринася по уникален начин за общото веселие. Така че след като се нахранят, взимат думата и се превръщат в душа на компанията. Всяка сбирка е разкошно преживяване с тях.

Кои са любимите храни на зодия Близнаци? Няма конкретни такива – те просто предпочитат всичко, което се яде бързо. Натовареността на ежедневието им не позволява хранене на спокойствие, затова родените под знака на „двете лица“ предпочитат онази алтернатива за засищане, която няма да им отнеме излишни скъпоценни минути. Затова и малцина от тази зодия, особено в по-късен етап от живота си, са склонни да броят калории или да се отдават на здравословно хранене.

Какво трябва да поправи в хранителния си режим близнакът? Като за начало родените в тази зодия е добре да отделят малко повече време за спокойно хранене и да се опитат да създадат поне приблизителен график на яденето си, защото в противен случай дългите периоди на глад и бързото натъпкване могат да развалят стомасите им. Друг важен аспект е подбора на вида продукти. Нека Близнаците се опитат да заменят полуфабрикатите и бързите закуски с по-полезни ястия като супи, салати и плодове.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене според зодията: Диета за зодия Водолей

Водолеите трябва да наблягат на постните храни, зелечуците и мазните риби. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия козирог

Кореноплодните зеленчуци и киселото мляко са подходящи за зодията. Особена хранителна черта на козирозите е, че никога не биха се насладили на хапване виж още »

Любимите напитки на всяка зодия

Овните и стрелецът са почитатели на изисканите вина, козирогът – на бирата, а близнаците, скорпионът и лъвът си посръбват и твърд алкохол. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта