Регистрация

Хапни шоколад и тогава говори с половинката

21 May 2018   /   nina123   /   Видяна: 1930
Хапни шоколад и тогава говори с половинката

Ниските нива на глюкоза в тялото правят хората сприхави, нетолерантни и избухливи, а хапването на сладкиши помага за доброто настроение и трезвата мисъл.

 

НИКОГА НЕ ВОДЕТЕ ВАЖЕН СЕМЕЕН РАЗГОВОР НА ГЛАДНО, съветват учени от университета в Охайо, потърсили взаимовръзката между глада и социалните отношения. Експерите са на мнение, че твърденията, че човек не е себе си когато е гладен, не са просто маркетингова спекулация на хранителната индустрия, а самата истина.

 

Гладът често е свързан с понижаване на захарта в тялото. Особено когато става въпрос за глад към сладкиши. Със спадането на кръвната захар се задействат рефлектори, които понижават настроението, самоувереността и търпеливостта. Затова гладният човек е сприхав и нетолерантен, прибързан, по-страхлив и раздразнителен.

 

Воденето на важни разговори на гладно няма да донесе търсения резултат. Гладът влияе и на начина на мислене, като натрапчивостта му пречи на съсредоточението и последователността на мисълта. Затова съвкупността от гореизброените временни недостаъци на характера, съчетана с менталните проблеми създава предпоставки за несполука в комуникацията. Решите ли да искате повишение, да признаете прегрешение или да помолите близък за услуга – преди това хапнете.

 

Коя е най-подходящата храна за притъпяване на глада преди важен разговор? Колкото и да е странно, най-добре е да хапнете сладкиши. Те бързо вдигат нивата на кръвната захар и имат силно засищащо действие. Въглехидратите в тях се разграждат светкавично и така ефектът няма да закъснее. Освен това доказано е, че хапването на десерти провокира отделянето на ендорфин в тялото. Това е хормонът на щастието, който кара човек да се чувства добре.

 

Колко време преди важния дебат трябва да се нахраним? Ако ще прибягвате до услугите на вафличка, протеиново барче или къпкейк, дайте му 20 минути след изяждането да подейства. Сигналите за ситост, които се обработват от мозъка, се възприемат на 20-тата минута от първата хапка. Кръвната захар се стабилизира далеч по-бързо, затова 10-тина минути след изяждането вече ще се чувствате по-спокойни и щастливи.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Сладки мечти – началото на една вкусна реалност

Сбъдването на една мечта или пътят от малката домашна тавичка до професионалната сладкарска работилница.   виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous20-05-2020
http://reyna.userbet.xyz ПРИСОЕДИНЯЙТЕСЬ СЕЙЧАС И ПОЛУЧИТЕ 100$ К ВАШЕМУ ПЕРВОМУ ДЕПОЗИТУ! Управляйте роботом самостоятельно! Контроль уровня риска! https://today.kg/news/8592/?hl=ru - Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах https://mebvektor.ru/products/shkaf-3-h-stvorchatyj-basya-shk-553-venge---belfort#comment_127 - Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах http://famous-scientists.ru/list/14146#comment - Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах 00_601f

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта