Регистрация

Спрете млечните продукти и може да се подобри…

10 Aug 2021   /   nina123   /   Видяна: 1976
Спрете млечните продукти и може да се подобри…

Млечните продукти оказват влияние върху кожата, съня, настроението и могат да причинят главоболие и пърхот.

 

Млякото и производните му суровини са изначално полезна храна с богато съдържание на калций, витамин В12 и витамин D. Когато присъстват в диетата на бебета и мъници, те  подпомагат правилното развитие на костната система, зъбите, очите, мускулатурата и нервната система. За съжаление след навършването на 6-тата година голяма част от хората постепенно развиват непоносимост към лактоза, която е възможно да се засили с възрастта. Отделно в млечните продукти от хранителната верига нерядко се съдържат хормони, използвани при отглеждането на животните и в производствения процес, алармира diva_woman.  От каналът правят изследване върху жени над 18 години какво ще се случи с тялото им, ако спрат изцяло консумацията на млечни продукти за определено време. Оказва се, че голяма част от доброволките, включени в опита остават доволни след отказа си от млечни храни. Ето кои са най-често подобрените дразнения след спирането на млякото, кашкавала, сиренето, изварата и др.

1. Кожата се изглажда. Акнето в тийнейджърството е нормално явление, но след пубертета пъпките би трябвало да отшумят и изчезнат, защото хормоналната картина в организма вече утихва. Хормоните от млечните продукти обаче са склонни да разрушат крехкия баланс, ето защо любителите на сирена и млека може да имат повече следи по лицето и деколтето от хранителните си навици.

2. Мигрената отшумява. Главоболието е един от симптомите на лактонепоносимостта. Ако само след седмица на диета, изключваща млечни храни, се отчете изчезване на постоянните дразнения и болки в главата, то е добре човек да се примири, че е от онези 65% от световното население, които на старша възраст проявяват алергия към лактоза. За радост има достатъчно безлактозни млечни продукти, както и алтернативни растителни заместители на кравето мляко, киселото мляко и дори крем сирената.

3. Пърхотът и раздразненията по скалпа се махат. Лактонепоносимостта може да се прояви и в прекалена сухота на кожата, особено на местата, където е най-чувствителна – клепачи, околоочен контур и скалп. Ако се появи сух пърхот от нетолерантност към млечни продукти, особено съчетан с белене в друга част на тялото, би трябвало да се разсее около 10 дни след спиране на млечните храни. Не всеки пърхот се дължи на лактонепоносимост, но подобен елементарен тест с временна промяна на храненето би могъл да е добър показател.

4. Нервите се отпускат и се появява усещане за сигурност и хармония. Звучи като обещание за ефект от медитация, но всъщност отговорът е много по-прост. След спиране на приема на млечни продукти, особено ако е комбиниран с временен отказ от колбаси и бързи храни, тялото има възможност да се изчисти от някои хормони, влизащи в състава на производствените храни. Хормоналната картина при здрав пораснал индивид е стабилна и именно тази стабилност се постига с множество детоксикиращи програми. А крайният ефект е баланс на нервната  система.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Скир – скандинавското протеиново мляко

Исландското сирене скир е модерен метод за прием на протеин, калций, пробиотични култури и малко калории, които да поддържат тялото във форма и да доп виж още »

Млечни продукти с палмова мазнина масово тровят българина

Българите са погълнали 12 000 тона палмова мазнина само от млечни продукти през изминалата година. Нередности в етикети, състав и опаковка откриват ко виж още »

Колко е истинско киселото мляко по БДС

Дискусия по въпросите за стандартизацията на киселото мляко, бактериалния му състав и начина на производство в предаването Лице в лице по bTV. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта