Регистрация

Спиртните напитки причиняват рак на кожата

29 Jan 2014   /   nina123   /   Видяна: 2610
Спиртните напитки причиняват рак на кожата

Алкохолът, съчетан със слънце, увеличава риска от меланом с над 50%.

Вредните взаимовръзки между чашката и мозъчната дейност, скоростта на реакциите, преценката на ситуацията и думите е отдавна установена. Алкохолът не е най-доброто решение за тялото и мисълта що се отнася до тяхното здраве, но оказва се градусовите питиета имат деструктивна функция и върху човешката обвивка – кожата.

Ново проучване доказа, че спитрните напитки са бомба със закаснител и за кожата. Оказва се, че в студените месеци не е такъв проблем да се консумира леко завишено количество вино или твърдо гориво, но когато дойде лятото, е силно непрепоръчително.

От една страна етанолът се съчетава със слънчевите лъчи, достигнали до кожата, за да ги накара да я прогарят по-силно и да навллизат по-дълбоко в нея. Така се повишава риска от кожен рак с до 55%, алармират изследователите, като обясняват, че над 100 мл твърдак или 300 мл вино вече са пагубни, особено ако в скоро време човек планира да отиде на плаж. На първо време изгарянията са по-тежки, защото една част от вредните вещества, плували в чашката, напускат тялото именно чрез порите. В последствие започва същинското образуване на меланом, което може да доведе до летален край.

От друга страна алкохолът има и състаряващо действие върху кожата. Той активизира водата от дермалните клетки при разграждането си и така съсухря външната обвивка на лицето и тялото. Тук вече въпросът не е само в количеството, но и в честотата на употреба и злоупотреба. Ако в продължение на година поддържате „спортна“ форма на черния дроб с ежедневни „тренировки“ вие ще остареете с един месец, предупреждават експертите.

Друг нежелан ефект на пиячката върху кожата е нейното белене. След тежък запой по нея могат да се появят тънки люспи. Те са следствие от силната дехидратация. Червените петна пък са причинени от промяната в кръвното налягане след злоупотреба с алкохол и също крещят за погълнатите количества. Честата им поява може да доведе до спукани капиляри и белези за цял живот.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Алкохолът засилва имунитета през зимата

Навикът да се обръща по чашка на вечеря предпазва от болести и заздравява защитните сили на тялото. виж още »

Калорийна стойност на видовете алкохол и защо пиенето пречи на диетата

Мит е, че алкохолът е суперкалоричен, но е факт, че спира горенето на мазнини и убива полезните вещества в организма. виж още »

Алкохолът удря най-здраво 29-годишните

Четири години преди навършване на христовата възраст махмурлукът е най-тежък. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта